Gyenge triplamutató, körmendi vereség az EC-ben

A körmendi gárda a romániai Medgyes csapatát csapatát fogadta az EuroChallenge első csoportkörének második fordulójában. Az első félidőben a vendégek álltak jobban, sőt a harmadik negyed közepén 10 pont fölé is nőtt az előnyük - a körmendiek azonban a 4. negyedre már csak egy triplányi lemaradásban voltak. Az utolsó játékrészben felcsillant a remény a győzelemre is, azonban a nagyon gyenge kinti dobások (3/20) végül megbosszulták magukat. 

EuroChallenge, alapszakasz-csoportkör, D csoport, 2. forduló:

Inkognito Fashion BC Körmend (magyar, 0-2)Gaz Metan Medias (román, 2-0) 68-73 (17-21, 18-21, 20-17, 15-17)

Körmend, 800 néző. V: Sutulovic, Brziak , Kucera

Körmend: Fears 19, Moore 12, Ferencz 2, Farkas 14/6, Rakocsevics 16.
Csere: Grebenár -, Kusnyer -, Kutasi 5/3, Török -, Sonyák -. 
Vezetőedző: Hencsey Tamás

Medias: Mandache 4, Shiloh 17, Dumitrescu 12/12, Tsiaras 7, Koch 6.
Csere: Dumitru 7/6, Kemp 5, Bogavac 11/3, Marojevic 4. 
Vezetőedző: Marcel Tenter

Az eredmény alakulása. 5. p.: 7-7. 8. p.: 13-17. 14. p.: 27-26. 18. p.: 29-35. 23. p.: 37-49. 29. p.: 51-54. 31. p.: 55-56. 38. p.: 59-68

Kipontozódott: Shiloh (40.)

A Körmend teljes kerettel melegített alig két nappal azt követően, hogy Kecskeméten szoros mérkőzést játszottak. A kapitány, Fodor Gergely is ott volt a társakkal, de ő még nem lépett pályára. A kevésbé, de szintén sérült Zarko Rakocevic ezúttal is ott volt a kezdőben. Frissebben kezdtek a vendégek, négy perc után csak két pontnál tartott a Körmend, míg ők hetet gyűjtöttek. Aztán a több elrontott triplakísérlet után Farkas betalált, egyenlő volt az állás. Nem sokáig, mert újra ellépet a Medgyes és négy ponttal nyerte a negyedet, amit az eredményjelző hibája miatt öt perc plusz bemelegítés követett. A tábla helyreállt, és a hazaiak játéka is. Jobban védekezett, több labdát elcsent a Körmend és gyors kosarakkal felzárkózott. Aktivizálta magát Devon Moore is, és épp az ő két kosarával vezetett először a hazai csapat. (14. p. 27-26)

Nem tartott sokáig a minimális előny, percek alatt hattal lépett el a vendéggárda. A félidő végén többször is egyenlíthetett volna a Körmend, de kétszer is ellenfélhez ment a labda, amiből köszönték, és hattal léptek el a szünetre a feketemezesek. (33-39)

A harmadik negyed Dumitrescué volt, aki két triplát süllyesztett el zsinórban, tíz pont fölé nőtt a differencia. Fears révén zárkózott a Körmend, de Dumitrescu újra villant. Kutasi jól állt be, összeszedettebbé vált a hazaiak játéka. 14. kísérletből a második triplát is ő dobta, a negyedet megnyerte, háromra zárkózott a hazai együttes. A kisszünet után Fears és Moore látványos akciója után csak egy pont volt közte, majd Fears egyenlített, de mint oly sokszor, most is volt válasz a vendégektől. Sorra maradtak ki a hazai triplák, végül húszból három lett a mérleg. Ez, és a szemmel látható fásultság pecsételhette meg a végig harcoló hazaiak sorsát, aki két és fél perccel a vége előtt kilenc pont hátrányban voltak, de onnan is visszajöttek kettőre. A taktikusan játszó vendégek azonban megőrizték előnyüket és második győzelmüket is megszerezték a kupasorozatban.

Mestermérleg:

Hencsey Tamás: – Gratulálok a győztes csapatnak. Bár voltak hibáink, de nem kaptunk túl sok pontot, így most is csak azt tudom mondani, hogy a védekezésünkkel nincs különösebb gond, továbbra is a támadásainkkal van probléma. Ismét többször álltunk fel jelentős hátrányból, de a 20 triplakísérletből három, az pláne hazai pályán nagyon kevés.

Marcel Tenter: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk, remek hangulatban. Boldog vagyok, hogy sikerült győznünk. A hazaiak hátrányban is mindig nagyon jól küzdöttek és végig nyílt volt a találkozó. Gratulálok és sok sikert kívánok a Körmendek.

 

Fotó: www.bckormend.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus