Győzelem nélkül búcsúzott a JKSE

Elveszítette hatodik találkozóját is a Jászberény együttese az EuroChallenge-ben, A csoport éllovasaként érkező Ural Jekatyerinburg számára már nem bírt téttel a találkozó, de a végére így is húsz pont lett a különbség.

EuroChallenge alapszakasz-csoportkör, F-csoport, 6. forduló:

Fortress-Jászberény (magyar, 0-6) - Ural Jekatyerinburg (orosz, 5-1) 64-84 (19-20, 34-47, 54-63, 64-84 )

JKSE: Raivio 6, Savic 5, Soós 5/3, Horti 8, Dukics 18/12

Cserék:  Mladenovics 2, Varga -, Lázár 14, Markovics 6. Vezetőedző: Földi Sándor

Jekatyerinburg: Flis 5/3, Kuznyecov 5/3, Nyikolajev 13/3, Harris 9/3, McGhee 23/3

Cserék: Baranov 2, Fedorcsuk -, Artesin 4/3, Kljucsnikov 21/15, Cseremnyik. Vezetőedző: Oleg Okulov

A találkozó rögtön Dukics triplájával kezdődött, ám nem sokáig örülhettek a hazaiak, ugyanis McGhee ellentmondást nem tűrően kosárlabdázott az első öt percben, már ennyi idő alatt is eljutott kilenc pontig. Mindkét csapat elég pontosan kezdte a meccset, az első percekben több volt a sikeres dobás, mint a kimaradt, de a Jászberénynek meggyűlt a baja a büntetőkkel, Horti például mindkét kísérletét elrontotta. Nem tudtak elszakadni egymástól a felek, a játékrész vége előtt szűk három perccel Dukics második triplájával visszavette a vezetést a JKSE, ám Kljucsnikov erre szintén hármassal válaszolt. A meccsbe csereként remekül beszálló Lázár 2+1-es akciójával ért véget az első negyed, 20-19-es orosz vezetéssel mehettek szusszanásnyi szünetre a csapatok.

A második etap ismét Dukics és McGhee ütésváltásával kezdődött, mindketten átlépték a tíz pontot. Az oroszoknál viszont Kljucsnikov, Harris és Nyikolajev is fel tudott lépni támadásban, ráadásul a védekezésük is koncentráltabbá vált, így már 9 ponttal is elhúztak, amikor ismét jött Dukics és a hárompontos, ezzel kezelhető szinten tartotta a különbséget. A hajrá aztán igazi hullámvasúttá vált: előbb Harris vágott be egy triplát, majd Markovic és Soós eladott labdáiból McGhee és Nyikolaev szerzett látványos kosarat, ezzel 41-28-ra megléptek a vendégek. Azonban a félidőben már negyedszer jött Dukics egy triplával, majd húsz mp-cel később Soós is betalált kintről, 41-34! Aztán az utolsó perc ismét rémálommá vált: Artesin triplája után Savic eladta negyedik labdáját is, Kuznetcov pedig ezt is triplával büntette – újabb mélyütés, 47-34-es Ural-vezetéssel ért véget a félidő.

A fordulás után megkezdte a felzárkózást a Berény, az addig nullapontos Raivio kétszer is betalált, de Lázár is megbízhatóan játszott, így 8 pontra közelítették meg ellenfelüket. Sok volt a rontott dobás mindkét félnél ebben a periódusban, ez mellett az eladott labdákat is gyártották a csapatok. Mielőtt azonban lőtávolon belülre ért volna a JKSE, Kljucsnikov fél percen belül két triplát is elsüllyesztett, újra megnyugtató előnyhöz juttatva a Jekatyerinburgot. A hajrában még Raivio és Horti faragott a hátrányból, így az (idei) utolsó EuroChallenge-negyedüknek 63-54-es hátrányból futhattak neki a hazaiak.

A zéró etap Lázár kettesével kezdődött, ám Kljucsnikov ismét egy hármassal tudott válaszolni. Érdemben nem tudott közelíteni a későbbiekben már a magyar csapat, vagy amikor Horti kosarával (Savic 9. gólpasszából!) mégis, akkor Kljucsnikov újra bevágott egy triplát. A 23 éves bedobó egyébként tíz pontot szerzett ebben a negyedben, összesen 21-ig jutott, ezzel az újabb nagy dupla-duplát (23 pont, 10 lepattanó) szállító McGhee mellett főszerepet vállalt az oroszok győzelmében. A Jászberényből a 18 pontot és nagyon fontos triplákat jegyző Dukics, illetve a 14 pontos, 7 lepattanós Lázár dicsérhető leginkább. A magyar csapat ezzel győzelem nélkül zárta az EuroChallenge-szereplést, fontos tapasztalatokkal gazdagodva immár 100%-osan a magyar bajnokságra koncentrálhatnak. A vége közte húsz, 84-64-es vendéggyőzelem.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus