Győzelemmel búcsúzna a Körmend!

Ma délután ismét a győzelem, valamint a szép EuroChallenge-búcsú reményében lép pályára a Körmend a BC Kijev otthonában. A piros-feketék saját csarnokukban már legyőzték az ukránokat, s ha ma is sikert aratnak, akkor a csoport harmadik helyén fejezik be az idei nemzetközi kalandot.

EuroChallenge, alapszakasz-csoportkör, D csoport, 6. forduló:

BC Kijev (ukrán, 1-4) - Inkognito Fashion BC Körmend (magyar, 1-4) – kedd, 17:00

November közepén, Körmenden találkoztak először a felek, akkor masszív hátrányból állt fel a hazai csapat, s nagy hajrával hosszabbításra mentette a találkozót, végül megszerezte a győzelmet is.

Győzelmekkel hangolt idei utolsó nemzetközi fellépésére az ukrán csapat. A bajnokságban a Winsome Fraziert is soraiban tudó Kryvbast fektették két vállra. Ezt követően, múlt kedden ez EC egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatták azzal, hogy Kijevben legyőzték a csoportelső, s addig még veretlen Triumph együttesét. Azért mielőtt nagyon megijednénk Davisék teljesítményétől, nézzük meg, hogy milyen csapattal álltak ki az oroszok. Landry nem játszott, Higgins perceit erősen minimalizálta Karaszev mester, persze ettől még el kell ismerni az ukránok győzelmét.

A Körmend a bajnokságban jó sorozatot tudhat magáénak, mivel legutóbbi három találkozójukat nyerték. Szombaton idei legjobb játékukkal verték magabiztosan a szintén EC-résztvevő Jászberény együttesét. Annak ellenére, hogy hosszú idő után végre nincs sérült Hencsey Tamás keretékben, még kisebb problémák, betegségek hátráltatják a teljes intenzitású munka elvégzését. Sok-sok kilométer került a mögöttünk álló egy hétben a piros-feketék játékosainak lábába, ám a fásultság jelei nem látszódtak a bajnokin. Remélhetőleg így lesz ez a ma esti ütközet alkalmával is.

Mivel Farkas Attila is hadra fogható, ezért lényegesen kibővült a magas poszt rotációjának variálhatósága. Ferencz Csaba ujjsérülése még nem jött rendbe, ám így is fontos szerep vár rá a találkozón. Az irányító, Devon Moore egyre kiegyensúlyozottabb, megbízhatóbb játékot hoz mérkőzésről-mérkőzésre, míg két visszafogottabb teljesítmény után El-Amin a hétvégén masszív (20 pont, 12 gólpassz) dupla duplával jelentkezett. S akkor még nem említettük Kusnyert, aki két bajnokin 9 hármast szórt, (14 kísérletből), lehet alapozni biztos dobásaira.

A csapat oszlopa továbbra is Zsarko Rakocsevics. Ha mellé mások is fel tudnak érni, s nem kerül az MTE olyan hamar hátrányba, mint tették Medgyesen, akkor ismét legyőzhetik a Kijevet, s ahogy tavaly, úgy idén is két győzelemmel zárhatják a sorozatot.

Szurkoljunk együtt a magyar csapat sikeréért!
Hajrá magyar kosárlabda!

 

Slide - Tóth Zsombor
Fotó - fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus