Győzelmi kényszerben az Olaj

Holnap este 17:00-tól Fehéroroszország fővárosában játszik ki-ki mérkőzést a Szolnoki Olaj KK alakulata.

FIBA Europe Cup, Második Csoportkör, K csoport, 5. forduló
BC Cmoki-Minszk (fehérorosz, 1-3) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 1-3)
2018.01.31., szerda, 17:00

A házigazda múltjáról az előző idényben olvashattatok már, az idei keretüket pedig október legvégén mutattuk be részletesebben is. Azóta annyi változás történt náluk, hogy január közepén leigazolták azt a 33 esztendős amerikai hátvédet, Justin Gray-t, aki 2014-től kezdődően három évig szolgálta már a klubot, egyáltalán nem ismeretlen tehát a társak és a szakmai stáb számára - a U-BT Cluj Napocánál kezdte még az idényt, de januártól kezdve már a Minszk fiókcsapatával együtt edzett.

Várható rotáció:
Saddler - Kudravcov - Czerapowicz - Mescsarakov - Semianyuk
Adamovic/Gray - Traszcinecki - Paliascsuk - Kravish - Szalas

Január 10-én találkoztak a felek, akkor borzasztóan könnyedén győzött az Olaj egészen fantasztikus védekezésének köszönhetően (79-45). A fehéroroszok azóta két VTB Liga találkozót játszottak ezzel a kerettel, de a Jenyiszej Krasznojarszktól (74-88) és a VEF Riga otthonában (82-70) is kikaptak, így 4-8-cal a hetedik helyen állnak. A FIBA Europe Cupban a Mornar Bar elleni vereséggel (83-76) a kiesés szélére sodródtak, de a Bakken Bears ellen aratott idegenbeli siker (75-96) nemcsak az ő szezonjukat mentette meg, hanem az Olajét is.

A Szolnok ugyanis az előző két nemzetközi kupameccsén 192 pontot kapott, így kikapott Dániában (100-96) és a Mornar Bar ellen is (89-92), ennek köszönhetően ugyanúgy 1-3-mal áll a csoportban, ahogyan holnapi ellenfele. A bajnokságban legalább jól megy a szolnokiaknak, a Sopront, a Kecskemétet és a Szedeákot is legyőzték, ezzel pedig már 15-2-es mérleggel rendelkeznek, és az első helyen állnak az élvonalban.

Az előző egymás elleni mérkőzés simaságából itt most valószínűleg félrevezető kiindulni, most ugyanis mindkét gárda az életben maradásért küzd, ez pedig teljesen más helyzet, mint a második fodulóban pályára lépni - nem mellesleg a Tiszaligetben jóval nehezebb dolga van az ellenfeleknek a Szolnokkal, mint saját pályájukon. A vesztes egészen biztosan búcsúzik minden esélyétől a továbblépésre, de az Olaj helyzetét nehezíti, hogy a magyar bajnoknak a fehérorosz fővárosban aratott győzelem mellett az is kell, hogy a Bakken Bears kikapjon a Mornar Bar otthonában a 20:30-tól kezdődő találkozón. Vojvodáéknak azzal a találkozóval természetesen kár foglalkozni, elsősorban az a fontos, hogy a Minszket legyőzzék - a többi úgysem rajtuk múlik.

A találkozót a televízió nem közvetíti, de az élő internetes közvetítés elérhetőségét a délután folyamán közzétesszük!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com, Bugány János

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus