Győzött a Körmend, de távol a továbbjutás

A rossz, 0-13-as kezdés ellenére felállt a padlóról a Körmend és fordított, fontos győzelmet szerzett a Tartu otthonában.

 

A Körmend továbbjutása azon múlik, hogy a csoport másik mérkőzésén a bolgár Lukoil legyőzi-e legalább 29 ponttal a Rovinari együttesét.

EuroChallenge, Csoportkör – 6. forduló, 2014. december 16.
Tartu Rock (észt, 4-2) - Egis Körmend (magyar, 3-3) 81-83 (21-13, 24-34, 17-18, 19-18)

Tartu, 1400 néző   Vezette: Chris Dodds (skót), Dariusz Zapolski (lengyel), Stanislav Kucera (cseh)

Tartu Rock: Sokk 9/3, Kurbas 3/3,  Dorbek 13/9, Eichfuss 6, Talts 17/3. 
Csere: Peciuskevicius 11, Petrukonis 6, Kriisa 11/9. 

Egis Körmend: Burgess 6, Lemon 6/3, Ferencz 15/12, Tóth 7/3, Richards 18/3.
Csere: Török 15/6,  Popadics 8/3, Sonyák 6/6. Vezetőedző: Ante Perica

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető.

A találkozót négy elrontott mezőnydobással kezdték a piros-feketék, míg ellenfelük minden lehetőségét kihasználta, öt perc alatt 13-0-ra húzott el. A körmendi időkérés nem maradt el és kevesen gondolták, hogy innen villámgyorsan feljönnek Ferenczék. A negyed végéig 13-8-as etapot produkált a magyar csapat, s nem tűnt reménytelennek az egyenlítés, fordítás elérése.

A következő tíz perc második felében magára talált a Körmend. Richards indította a hárompontosok sorát, melyet Török folytatott, Sonyák táblázós triplája pedig azt jelentette, hogy a mérkőzés folyamán először került előnybe a piros mezes gárda. (31-32) A vendégek kizárólag a külső dobásokkal, de tartani tudták magukat, sőt Ferencz hárompontosa azt eredményezte, hogy két pontos előnnyel vonulhattak pihenőre a vasiak. (45-47)

Három egymást követő körmendi támadás fejeződött be Ferencz hárompontossal, így az öt pontos hátrányt két perc leforgása alatt két pontos előnnyé változtatta a válogatott bedobó. A negyed végéig tovább növelték előnyüket a vasiak, köszönhetően Tóth és Popadics kosarainak. Ha egy kicsivel jobban zárt volna a védekezésük, akkor nyugodtabban vághattak volna neki a záró felvonásnak.

Láthatóan nem akarta könnyen adni a győzelmet a Tartu, a záró etap elején mindent elkövettek az észtek, hogy gyorsan ledolgozzák hátrányukat. Törökék azonban visszaverték a Tartu rohamát és a magasember kosár jó, plusz egy büntetős akciója után öt ponttal léptek meg. (67-72) Dorbek tett arról, hogy izgalmas legyen mérkőzés vége. Az ő triplája és Petrukonis büntetői kiegyenlítették a csatát röviddel a lefújás előtt. (80-80) A Körmend azonban nem omlott össze. Richards ugyan az utolsó támadást elrontotta, a Tartu előtt pedig két sansz is kínálkozott, hogy megnyerjék a mérkőzést, de a vendéglátók nem jártak sikerrel.

Így ha két ponttal is, de győzött a Körmend. Vitathatatlan, hogy a piros-feketék a három idegenbeli EuroChallenge-mérkőzésükön játszottak legjobb a szezon eddigi találkozói közül.

A teljes mérkőzés alábbiakban megtekinthető:

Slide és Fotó - Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus