Győzött a Szolnok, csoportmásodikként jutott tovább

A csoportelsőségért lépett pályára a két gárda a Tiszaligetben: a Szolnoknak kilencpontos, vagy annál nagyobb különbségű győzelem lett volna szükséges, minden más eredmény esetén a csoport második helyén kvalifikálták volna magukat a folytatásra. Az első félidőben mindkét gárda rosszul játszott, a Minszk szinte végig vezetett - a végén ugyan megfordította a meccset a Szolnok, de kis különbséggel tudtak csak nyerni. 

EuroChallenge, Első csoportkör, H csoport, 6. forduló

Szolnoki Olaj KK (magyar, 4-2) - Tsmoki Minszk (fehérorosz, 4-2) 69-68 
(19-19, 12-16, 24-22, 14-11)

Szolnoki Olaj KK: Warren 18/3, Rakics 7/3, Vojvoda 13/6, Lóránt -, Báder 4.
Csere: Keller 2, Oliver 4, Simon 6/6, Holiday 14/3, Ivosev 1.

Minszk: Mirkovic 16/6, Harper 4, Korzsuk -, Uljanko 12/9, Benson Jr. 8.
Csere: Petty 14/9, Hunter 12/6, Laskevics 2, Traszcinecki -.

Kipontozódott: -

Meglehetősen agresszívan, már-már a durvaság határán túl kezdett a vendégcsapat, Harper rögtön a második Olaj-támadásnál sportszerűtlent érően rántotta le Vojvodát (aki ennek ellenére bedobta a ziccert), majd Lóránt Péter reklamált meg egy könyököst, ami miatt az első félidőben nem is tudott visszatérni a pályára. Az Olaj 5-2-re vezetett 3 perc után, ez lehetett volna több is, de támadólepattanók után közeli dobásokat, illetve ziccereket hibáztak a hazaiak. Ezt büntette is a Minszk, egy bedobott büntető után Harper szerzett labdát, majd Ivosevről zsákolt egy életerőset. Utána viszont Rakicsot faultolta a triplavonalon, amely már a második hibája volt – le kellett ültetni a hátvédet. A következő támadásnál sajnos Báder Márton is megkapta a 2. faultját, neki is le kellett ülnie. Mindkét gárdát megzavarták az események, eladott labdák, rossz dobások jellemezték a játékot - Mirkovic nyugodott meg először, és harcolt ki 4 büntetőt, amelyeket a helyére is küldött. A hazai oldalon Warren termelt be egy tempót, majd Simon magabiztos büntetőzésével 11-9-re vezetett a Szolnok. Hunter szerencsés kosara után egy gyors, látványos támadás végén Vojvoda szórt be egy triplát – Mirkovic azonban megint a vonalra állhatott, és ismét nem hibázott. A negyed végén Vojvoda újabb triplája, majd Holiday zsákolása szép zárást sejtetett, de a Minszk két gyors hárompontossal egalizált (19-19). 

Báder kicsit szerencsés kosarával kezdődött a második negyed, de a túloldalon rögtön megkapta 3. hibáját is, egy labdától távoli könyökösért. A Minszk azonban képtelen volt betalálni, míg az Olaj második esélyből, Oliver horgával növelte az előnyét – Uljanko azonban csapata szempontjából a legjobbkor dobott hármast, majd Benson közelijével át is vették a vezetést. Harper viszont az Olaj szempontjából legjobbkor hibázott ziccert és szedte össze 3. faultját, de hiába Báder újabb közeli kosara, Oliver gyermeteg hibája után Benson újra zsákolhatott – a 15. percben időt kellett kérnie Dragan Alekszicsnek. Warren be is brusztolt egy kosarat, majd Keller blokkolt a túloldalon, végül Holiday dobott szép tempót. Benson kőkemény közeli kosara azonban megtörte a szériát, ám Kairys mester így is magához rendelte övéit, mert alaposan megállt a támadásban a Tsmoki. Időkérés után egész pályás letámadással próbálkozott a vendégcsapat, ám Vojvoda büntetőket harcolt ki – sajnos ki is hagyta őket, de utána gyorsindításból javított. A Szolnok szigorított a védekezésén, köszönhetően annak, hogy a 18. percben még csak egy hibánál tartottak, ám támadóoldalon Keller két nagyon könnyű kosarat rontott el, így az utolsó percre fordulva is egy pont volt a hazai előny. A negyed vége azonban megint a vendégeké volt, Hunter tempójával és Petty sarokból eleresztett hármasával négypontos előnybe került a nagyszünetre (31-35). 

A félidei statisztikában az látszott, hogy a mezőnyből 50 százalékkal dobó, 11 pontot elérő Vojvoda mellé tartósan senki nem tudott felnőni, csapatszinten 38 százalékkal dobta a hazai csapat a kétpontosokat, míg 11 triplakísérletükből mindössze kettő esett be. A vendégek sem lehettek büszkék a produktumukra, egy kicsit jobban (4/12) értékesítették a hármasokat, a játék többi elemében nagyjából egy szinten volt a két gárda. 

Fordulás után jobb ritmusban jött ki az Olaj a pályára, Rakics triplájára azonban gyors öt Minszk-pont érkezett, ám Warren 2+1-ével tapadt a Szolnok, majd Petty hármasát követően Rakics, Holiday és Oliver dupláival kiegyenlített a hazai gárda. Az Olaj védekezése nagyon jól működött, és a gyorsindítások is ’ültek’, így időt kellett kérnie a Minszknek. Mirkovic szép betörése után visszavette az előnyt a vendégcsapat, a center pozícióból is be-betalálgattak – Holiday triplája majd labdaszerzés utáni zsákolása után azonban először a félidőben vezetett a Szolnok. Nem sokáig, Hunter termelt be egy hármast – majd még egyet. Támadásban nagyon megállt ekkor a hazai csapat, Ivosev büntetőből is csak egyet tudott értékesíteni – végül Vojvoda vált le szépen az emberéről, duplája révén kétpontos hátrányban kezdhették az utolsó negyedet. 

Sokáig Warren kosara volt az egyetlen, mindkét csapat rengeteg hibával dolgozott. Petty nyugodott meg a leghamarabb, előbb ziccert dobott, majd labdszerzése után Báder ellen ítéltek sportszerűtlen faultot. Pont nem született vendégoldalon, Simon viszont jókor szórt be egy triplát- sajnos az ellentámadásból Uljanko is, ami alaposan megfogta a Szolnokot. Keller kosara 59-64-nél nagyon kellett, hogy ne menjen el nagyon a Minszk, időt is kértek a vendégek. Oliver jó védekezése után viszont Warren egy pontra hozta fel csapatát, de megint nem tudta továbbvinni a lendületet az Olaj, mindent kihagytak. Mirkovic és Warren triplaváltása után kivédekeztek két támadást is Oliverék, Warren pedig újabb kettest szerzett, amivel át is vette a vezetést a Szolnok. A Minszkre három másodpercet fújtak, Holiday azonban kihagyott egy büntetőt. Az ellentámadásból Petty javára három büntetőt ítéltek, de csak egyet dobott be - nyert a Szolnok, de ennek ellenére a második helyen jutott tovább a csoportból.

Az új csoportellenfelekről ezen a linken olvashattok kicsit bővebben!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus