Hajszál híján csodát vittek véghez Perlék!

Hosszabbítás után, egyetlen ponttal bukott csak el az ezúttal támadásban kevésbé aktív Perl Zoltán tartalékos Orlandinája Velencében.

Csapata hősies helytállásából Perl Zoltán 32 percnyi játékidőben 7 ponttal (2/3 a duplákból, 1/1 a tripla, 0/1 a büntető), 3 lepattanóval (mind védő), 2 assziszttal és 3 kiharcolt faulttal vette ki a részét.

Umana Venezia - Betaland Capo d' Orlando 77-76 hu. (23-26, 14-16, 16-12, 17-16, 7-6)

Umana Venezia: M.Bramos 15/9, H.Peric 13/6, J.Owens 13.

Betaland Capo d' Orlando: S.Jasaitis 23/6, L.Bowers 17, S.Nicevic 16.

Az utolsó edzésen megsérülő grúz Niko Metreveli hiányában Velencében mindössze 8 felnőtt játékossal volt kénytelen felállni az Orlandina Basket. Az újfent a kezdőcsapat tagjaként parkettre kerülő Perl Zoltán az első negyedben két szép mezőnykosárral jelezte, ott szeretné folytatni, ahol egy hete abbahagyta, ám a folytatásban ezúttal nem volt olyan termékeny, mint odahaza Szicíliában. Persze ez nem feltétlenül kritika egy olyan kemény és kiélezett mérkőzésen, mint amilyen a mai volt. Ahogy ezt sejtettük, Zoli energiáit ma inkább a védekezésben kötötte le, míg a támadójátékban ma jóval kevesebbet vállalt. Előbbivel nem is sikertelenül próbálkozott, a hazaiak egyik kulcsjátékosának, Phil Goss-nak a féken tartása embert próbáló feladat volt.

Válogatott játékosunk a negyedik negyedben, 56-56-nál egy, a sarokból beszórt tökéletes triplával újra kis híján a kulcsmomentumok királya lehetett volna, hiszen ezek után az addig rendkívül kiegyensúlyozott találkozón megugrottak a vendégek, főleg a megint rendkívül eredményes litván, Simas Jasaitis kosaraival és a Bowers–Nicevic palánk alatti duó pontjaival. A hazaiak azonban nem adták fel, és az ex-Panathinaikosz profi Michael Bramos révén a talonból is elő tudtak húzni egy meccsdöntő ászt. A hosszabbításban már a csodánál is több kellett volna (de még ez is majdnem összejött...), hogy a rendkívül rövid kispaddal bíró szicíliai kiscsapat - úgy, hogy több játékosa (köztük Perl is) 4 faultig és a kipontozódás széléig jutott - megnyerje az ütközetet. Perlék emelt fővel távozhattak Velencéből, megtették, amit tudtak, és vesztesként sincs szégyenkezni valójuk, majdnem sikerült a hatalmas bravúr egy jóval erősebb bajnoki favorit ellen.

Az Orlandina Basket ezzel a vereséggel a Serie A 10. helyén áll 2 forduló után, és legközelebb jövő héten vasárnap (18.15-ös kezdéssel) Bolognában, a Virtus Bologna otthonában lép pályára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus