Hanga 12 pontos negyeddel kezdett, nyert a Laboral

Honfitársunk hibátlan dobóteljesítménnyel vezette győzelemre a Laboral Kutxát a madridi Estudiantes ellen a spanyol bajnokság alapszakaszában

Laboral Kutxa - Estudiantes Madrid 107 - 77 

Hanga Ádám kezdőként 23 percet játszott, ami alatt 12 pontot dobott hibátlan dobóteljesítménnyel (4/4 mezőnyből, ezen belül 2/2 triplából, 2/2 büntetőből), érdekesség, hogy az összes dobása az első negyedben érkezett, ezen felül volt 3 lepattanója, 2 gólpassza, 2 szerzett labdája, 2 kiharcolt faultja és 1 blokkja, a negatív oldalra pedig 2 eladott labda került fel nála. Ráadásul 18 VAL-jával Adamsszel megosztva a mérkőzés legjobbja lett.

A baszkok szemernyi esélyt sem hagytak a kiesés ellen küzdő fővárosi együttesnek, már az első 10 perc után 35-19-re mentek Jannisz Buruszisz távollétében is, végül 30 pontos diadalt arattak az öt triplát dobó Adams főszereplésével. A vitoriaik számára kulcsfontosságú volt, hogy nem kellett túljátszatniuk vezéreiket, ami sokat hozhat még a konyhára a Laboralnak az Euroligában is, ahol pénteken az Olympiakosz vendégei lesznek Görögországban. A spanyol bajnokságban legközelebb vasárnap 19:30-tól játszanak Hangáék, méghozzá a Bilbao ellen, hazai környezetben.

A Laboral legjobb dobói: Adams 23/15, Hanga, Causeur 12/6-12/6
Az Estudiantes legjobb dobói: Laporovittola 15, Brizuela 12/6, J. Fernandez 11/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus