Hanga Ádám Rosco Allen ellen

Ma este megkezdi a spanyol első osztály idei szezonját Hanga Ádám és Rosco Allen csapata is - egymás ellen játszik a Baskonia és az Obradoiro 20:00-tól.

ACB Liga, alapszakasz, 1. forduló
Rio Natura Monbus Obradoiro (0-0) - Baskonia Vitoria Gasteiz (0-0)
2016.10.01, szombat, 20:00

Egymás ellen kezd a két magyar játékos csapata, az Obradoiro és a Baskonia együttese. A két gárda között tavaly elég nagy különbség volt, hiszen Hanga Ádámék az európai elitbe tartoztak, a negyedik helyen végeztek az alapszakaszban is, és elődöntőt játszottak, míg a hazaiak a 15. helyen zártak 10-24-es mérleggel.

Mindkét gárda nagyban átalakult. A vendégeknél főleg Jannisz Buruszisz távozása lehet nagy érvágás - Andrea Bargnani érkezett a helyére, de az olasz magasembernek nem voltak jó évei az NBA-ben sem, rengeteget volt sérült is, és 2 ponttal mutatkozott be a legutóbbi felkészülési mérkőzésen. Hanga Ádám mellett Tornike Shengelia, Kim Tillie és Jaka Blazic maradtak a fontosabb játékosok közül. A két amerikai hátvéd, Mike James és Darius Adams, illetve Fabien Causeur helyét az NBA-ből érkező Shane Larkin, az egyetemről kikerülő Trevor Cooney, illetve az egykor szintén az NBA-ben kosarazó, francia Rodrigue Beaubois vette át.

Hiába gyengült papíron a már Baskonia néven futó vitoriai együttes, azért így is erősebbnek tűnnek az Obradoirónál, ahol viszont Rosco Allennek Hangához hasonlóan szintén kulcsszerepe lehet az előkészületi meccsek alapján. A hazaiaknál két amerikai játékos lesz - egyrészt centerposzton az Indiana Pacerstől érkező Shayne Whittington, másrészt irányítóban Mickey McConnell. Magas posztokon rendben vannak a vendéglátók is a cseh Adam Pechacekkel és az ukrán Artyom Pusztovijjal, fontos játékos a szuperkupa-hétvégén a tripladobó-versenyen második helyezést elérő Alberto Corbacho is, de a hátvédeknél jóval vékonyabbnak tűnnek, mint mai ellenfelük - a Baskonia itt nyerheti meg a meccset.

A mai találkozó 20:00-tól kezdődik, ezen a linken találtok hozzá élőképes streamet!

(Működik már a stream is, az élő statisztikát pedig ezen a linken követhetitek figyelemmel)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus