Hanga Ádám TV-s meccsen mutatkozhat ma be az Euroligában!

Ma este 2007. február 1. után újra magyar kosárlabdázó léphet pályára a kontinens legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, ráadásul Hanga Ádám először kaphat lehetőséget a Laboral Kutxa szerelésében is, s ha ez nem lenne elég a jóból, akkor tegyük hozzá: a DIGI Sport 2 élőben adja honfitársunk meccsét, melyen a Lietuvos Rytas legyőzésével (és egy kis külső segítséggel) már ma a Top 16-ba juthat a magyar légiós klubja! A CSZKA - Fener rangadó is képernyőre kerül itthon, úgyhogy kezdjünk is neki az öt mérkőzést tartalmazó játéknap felvezetésébe!

A-csoport:

CSZKA Moszkva (orosz, 5 - 2) - Fenerbahce Ülker (török, 6 - 1) (17:00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A CSZKA modernkori története egyik legsúlyosabb vereségét szenvedte el az isztambuli "odavágón", ráadásul most a csoport élén be is érheti az orosz bajnok a török sztárgárdát, amennyiben nyerne, igaz nehéz elképzelni, hogy hasonló kiütésszerű diadalt aratna a Messina-legénység, mint tette azt a Fener az említett derbin. A két gárda találkozása már csak azért is pikáns, mert rengeteg pletyka szólt arról a nyáron, hogy több játékos is az egyik klubtól a másikhoz kerül, amiből végül semmi sem lett, azt pedig taglalni sem kell, hogy Ettore Messina és Zseljko Obradovics személyében a kontinens két talán legmagasabban jegyszett szakvezetője meccselhet egymás ellen. Óriási harcot várhatunk, ahol nincs kimondott favorit.

JSF Nanterre (francia, 3 - 4) - FC Barcelona (spanyol, 5 - 2) (20:15)

A Nanterre a szezon eddigi legnagyobb meglepetését szerezte azzal, hogy Barcelonában verte el Navarróékat, amiért most minden bizonnyal kamatostól vissza akar vágni a katalán kirakatcsapat, mely lehet, hogy még ma sem veti be az Oleson, Lorbek duót. A spanyolok elég nehéz kezdet után a Fener legyűrésével némileg helyreállították a renomét, de fontos lenne számukra hozni ezt az derbit is francia földön, amihez azért a Top 16-tól már csak egy karnyújtásnyira lévő Nanterre-nek is lesz egy-két szava. Lehet ebből egyoldalú Barca-siker is, de benne van a pakliban egy újabb csodaszerű bravúr Ali Traorééktól.

B-csoport:

Anadaolu Efes (török, 4 - 3) - Brose Baskets Bamberg (német, 2 - 5) (19:45)

Az Efes már biztosíthatja is helyét a következő körben, ha nyer, a Bambergnek ugyanakkor 12-es idegenbeli kudarcszéria után is egyértelműen a diadal a célja, hiszen a remek rajtot követően nagyon elrontotta a folytatást a már Velicskovicsot és D'or Fischert is a soraiban tudó német bajnok. A Brose otthon Jacobsen triplájával megverte a törököket, de Isztambulban óriási fegyvertény lenne, ha igazán éles végjátékot tudna ebből a párosításból kerekíteni a Fleming-legénység, ám színvonalas összecsapást várhatunk itt is.

D-csoport:

Laboral Kutxa (spanyol, 4 - 3) - Lietuvos Rytas (litván, 1 - 6) (20:30, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Laboral előbb a Zvezda elleni hazai kudarcával nagyon nehéz helyzetbe hozta magát, majd sikerült javítania a Maccabi idegenbeli elverésével és a Pana otthoni legyűrésével, így ma már ha nyerni tudna az idegenben kiütött Rytas ellen és a görögök leküzdik a szerbeket, úgy biztosított is a helyük a Top 16-ban. Ebben már honfitársunk, a négy hete teljes értékű edzést végző Hanga Ádám is a baszkok segítségére lehet, ami óriási mérföldkő lehet a magyar kosárlabdázás számára.

2007. február 1-én játszott utoljára bármely honfitársunk az Euroligában, akkor Báder Márton a horvát Cibona Zagreb sikereiért küzdött, ráadásul Hanga legutóbb már keretben volt a Laboral vasárnap megnyert spanyol bajnokiján, de Scariolo mester még nem dobta őt játékba, tehát nagyon megérett mára a bemutatkozás, s ez most aligha marad el Vitoriában. A Causeur, Nocioni páros még nem lehet ott a hazaiaknál, de így kötelező a győzelem Ádámék számára. A derbit itthon is élőben láthatjuk a DIGI Sport 2 jóvoltából!

Hajrá Hanga, Hajrá Magyar Kosárlabda!

Panathinaikosz (görög, 3 - 4) - Crvena Zvezda (szerb, 2 - 5) (20:30)

A Pana is megválthatja ma a jegyét a következő körre, de ehhez természetesen nyernie kell a közvetlen rivális, de idegenben már egyszer legyűrt Zvezda ellen. Mitrovics nincs a vendégeknél, de bőven van annyi fegyvere így is a mindenkivel szoros meccset játszó belgrádi alkulatnak, hogy minimum megnehezítse a görög bajnok dolgát az OAKA-ban, de komoly bravúr lenne, ha nyernének Boban Marjanovicsék, ráadásul ez Hangáék számára sem lenne jó hír, hiszen jövőhéten pont Szerbiában találkozik a Zvezda és a Laboral.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus