Hanga Ádám újra csúcsformáját hozta a Bilbao ellen!

Honfitársunk mai mérlege: spanyol szezoncsúcs, dupla dupla, agresszív játék, clutch szituációban megkapott bizalom, látványos megmozdulások 

Dominion Bilbao - Laboral Kutxa 89 - 83 - hosszabbítás után 

A magyar légiós kezdőként 37,5 percet játszott, ami alatt spanyol bajnoki szezoncsúcsát 16 pontosra javította, s mivel volt 11 lepattanója is (5 támadó), így első dupla duplája is megvan ebben az idényben, ezen felül volt 3 gólpassza, 2 szerzett labdája, 4 kiharcolt faultja és 1 blokkja is, a maga 18-as VAL-jával magasan a vendégek legjobb játékosa volt ezen a délutánon. Ezen felül örömteli, hogy 15 mezőnykísérlete lehetett (7/15, ezen belül 1/5 triplából), a büntetőket viszont pontatlanul dobta (1/3), ám sokat elárul formájáról, hogy Velimir Perasovic mester a rendes játékidő végén az ő kezébe adta a döntő dobást, amit végül sajnos kihagyott, a ráadásban pedig már nem tudott felülkerekedni a Burusziszt kipontozódás miatt elvesztő Laboral Kutxa. 

A vendégek sokáig jól tudták kontrollálni a mérkőzést, de a hajrában nem jól jöttek ki abból, hogy emelni akarták a tempót, a négy extra egyéni teljesítményt felvonultató bilbaóiak pedig fanatikus közönségük segítségével a ráadásban már egyértelműen jobbak voltak, mint a sok partizánakcióval operáló Laboral. Ezzel Ádámék 7-3-as mérlegükkel visszacsúsztak a 18 csapatos ACB Liga negyedik helyére.

Hangáék legközelebb csütörtökön épnek pályára, aznap 20:30-tól fogadják a Cedevita Zagrebet az Euroligában, majd vasárnap 18:00-tól a Sevillát látják vendégül a spanyol élvonalban.

A Bilbao legjobb dobói: Mumbru 21/15, Dairis Bertans 21/9, Hannah 21/6, Bogrisz 17
A Laboral legjobb dobói: Hanga 16/3, M. James 15/6, Adams 11/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus