Hanga bajnoki idénycsúcsot dobott Sevillában!

A Laboral magyar vezére élete egyik legjobb produkcióját nyújtotta, de ez is kevés volt a Sevilla otthonában

Baloncesto Sevilla - Laboral Kutxa 100 - 92

Hanga Ádám kezdőként 33 percet játszott, ami alatt spanyol bajnoki idénycsúcsot jelentő 19 pontot szórt kiváló mezőnymutatóval (7/9, ezen belül 0/1 triplából), illetve precíz büntetőzéssel (5/6), ezen felül volt 6 lepattanója, 1 gólpassza, 3 szerzett labdája, valamint 4 kiharcolt faultja, a negatív oldalra pedig 1 eladott labda került fel a neve mellé. 26-os VAL-jával magasan csapata legjobbja volt ezen a délutánon.

A baszkok egy 50 pontot hozó, de egállal végződő első negyed után végig pár pontos hátrányban kosaraztak a 15. helyezett csarnokában, védekezésben egyszerűen nem tudta azt a kontrollt hozni Velimir Perasovic érthetően fáradtabb csapata, mint ami egyébként jellemző rá. A végén kipontozódó Buruszisz (10 pont, 4 lepattanó) is messze volt megszokott produktivitásától, a hajrában pedig nem remegett meg  19-et szóró Scott Bamforth fémjelezte hazaiak keze, ráadásul a palánk alatt Ondrej Balvin (24 pont, 8 lepattanó) is dominálni tudott ezen a találkozón. A vitoriaiak ezzel 18-5-ös mérleget tudhatnak magukénak, amivel visszacsúsztak a 4. helyre a 18 csapatos bajnokság alapszakaszában.

A Laboral legközelebb csütörtökön játszanak, méghozzá az Euroligában lesznek a CSZKA Moszkva vendégei, az ACB Ligában pedig vasárnap 17:30-tól fogadják az Unicaja Malagát.

A Sevilla legjobb dobói: Balvin 24, Bamforth 19/12, Nachbar 14/3
A Laboral legjobb dobói: Hanga 19, Adams 15/6, Bertans 12/9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus