Hanga csapata megúszta a megalázást a Pana ellen

Péntek este hét mérkőzéssel zárult le az Euroliga alapszakasz-csoportkörének második fordulója, s most bizony elmaradtak a meglepetések, ám több kiütéses győzelem is született ezen a játéknapon. Szerencsére a Hanga Ádámot (is) nélkülöző, igencsak tartalékos Laboral Kutxa megúszta a megalázást a Panathinaikosz vendégeként Cipruson. Nézzük, hogyan alakultak a találkozók!

A-csoport:

CSZKA Moszkva (orosz, 2 - 0) - Budivelnik Kijev (ukrán, 0 - 2) 72 - 67

Ugyan a kijevi kiscsapat bravúrja elmaradt, de így is meglepeő lehet ez az eredmény, hiszen sokan kiütést vártak a CSZKA Moszkvától, ám a tavaly is döcögősen kezdő Messina-legénység most is erősen beragadni látszik a rajtnál - de csak játékban, a győzelmek ugyanis jönnek Kaunéknak. A 14 pontos, 5 lepattanós, 6 gólapsszos Milos Teodoszics visszavette a karmesteri pálcát a CSZKA-nál, és a fontos pillanatokban rendre a moszkvaiak élére tudott álli, s mivel rajta kívül még heten értek el legalább 6 dobott pontos teljesítményt, a célba éréssel nem voltak gondjai a vendéglátónak. Érdekesség, hogy Hanga egykori csapattársa, Micah Downs 4 triplát értékesített a hajrában, s 23 egységével élete legjobbját nyújtotta, de ez sem volt elég az ex-CSZKA-s Darjus Lavrinovic fémjelezte Budivelniknek.

A CSZKA legjobb dobói: Teodoszics 14, Hjapa 10, Kaun 9

A Budivelnik legjobb dobói: Downs 23, D. Lavrinovic 11, Minard, Summers 9-9

 

Partizan Belgrade (szerb, 1 - 1) - JSF Nanterre (francia, 0 - 2) 73 - 43

A francia bajnok közel sem tudott úgy játszani, mint egy hete a nyitányon a CSZKA ellen, így azért kellett kaparnia a kétszámjegyű dobóteljesítményt felmutatni nem tudó Nanterre-nek, hogy nehogy megdöntse az Euroliga negatív rekordját, mely 37 dobott pont lett volna csapatszinten. Így is Top 10-es negatív produkció lett a vendégeké, a Pionirban képtelen volt ellenállni a fantasztikus hangulatnak az újonc, a Partizan pedig a 26 pontos, 6 lepattanós Miloszavljevics extrájával kiütötte a gallokat.

A Partizan legjobb dobói: Miloszavljevics 26, Bog. Bogdanovics 16, Muszli 10

A Nanterre legjobb dobói: Jaiteh 8, Meacham, Nzeulie 6-6

 

Fenerbahce Ülker (török, 2 - 0) - FC Barcelona (spanyol, 1 - 1) 75 - 70

A forduló talán legnagyobb rangadója nem hozott rossz színvonalat, ám picit talán elmaradt a várakozásoktól a katalán alakulat, mely továbbra is Erazem Lorbek nélkül küzd, így a semleges szurkolóknak lehetett némi hiányérzetük a derbivel kapcsolatosan. A Barca a 18-at szóró Navarro főszereplésével jól kezdett, ám a fordulás után volt már 16 egységnyi fórja is az Obradovics-legénységnek. 72-70-nél Lampe triplájával felcsillant a remény a spanyolok oldalán, ám Bo McCalebb most védekezésben tette oda magát a hajrában, a 22 pontos Linas Kleiza pedig az egész csata alatt régi önmagát idézve vitte hátán az Ülkert, így továbbra is veretlen az isztambuli sztárgárda.

A Fenerbahce legjobb dobói: Kleiza 22, Zoric 12, Boj. Bogdanovic 11

A Barcelona legjobb dobói: Navarro 18, Tomic 16, Lampe 13

 

B-csoport:

Strasbourg (francia, 0 - 2) - Anadolu Efes (török, 2 - 0) 66 - 76

A vártnál talán szorosabban alakult ez a csata, de a 20 pontos, 6 lepattanós, 5 labdát szerző Scotty Hopson megint vezér tudott lenni, s Zoran Planinic (15 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz) is egyre inkább megszokja az új társak irányítását, ezen felül Jamon Gordontól (12 pont, 3 lepattanó, 3 gólpassz, 3 szerzett labda) sem meglepő a sokoldalú játék. Alexis Ajinca (18 pont, 9 lepattanó, 2 blokk) élete formájában, de az ő extrája mellett kellett volna még valaki, aki hasonló produkciót tesz le az asztalra Vincent Collet tanítványai közül, ám a hajrában a nagyobb tapasztalat és a komolyabb játékerő a vendégek javára döntött.

A Strasbourg legjobb dobói: Ajinca 19, Leloup 13, Greer 10

Az Efes legjobb dobói: Hopson 20, Planinic 15, Jamon Gordon 12

 

Bayern München (német, 2 - 0) - Montepaschi Siena (olasz, 0 - 2) 89 - 79

Lehetőségeihez képest egész tisztességes performanszt nyújtott az olasz bajnok az új német szupercsapat, a Bayern otthonában, de a 8 pontos, 6 lepattanós, 6 gólpasszos Daniel Hackett így sem tudta győzelemre vezetni a Sienát. A hazaiak szépen menetelnek Deon Thompson nélkül is, most a 20 pontos, 3 gólpasszos Malcolm Delaney volt a legjobbjuk, de a dupla duplázó John Bryantet (15 pont, 11 lepattanó) és a 14 pontos, 4 lepattanót szerző, 5 gólpasszt kiosztó és még 2 labdát is lopó Nihad Djedovicot is ki kell emelnünk a bajoroknál.

A Bayern legjobb dobói: Delaney 20, J. Bryant 15, Djedovic 14

A Siena legjobb dobói: Carter 14, Rochestie 13, English 12

 

C-csoport:

Unicaja Malaga (spanyol, 1 - 1) - Stelmet Zielona Gora (lengyel, 0 - 2) 101 - 68

Nik Caner-Medley (20 pont, 10 lepattanó, 29-es index) élete meccsén magabiztos győzelemhez segítette a nyitányon Píreuszban jó meccset vívó, de vereséggel startoló Unicaját, ráadásul a spanyoloknál a 9 pontos, 9 gólpasszos Earl Calloway is javított minősíthetetlen produkcióját követően. A fiatal Kuzminskas élt az extra játéklehetőséggel és 15 pontot hintett a gyengécske lengyel bajnoknak, a vendégeknél pedig egyedül Dragicsevics (20 pont, 5 lepattanó) volt elemében, így nem meglepő az óriási zakó a Zielona Goránál.

A Malaga legjobb dobói: Caner-Medley 20, Kuzminskas 15, Z. Dragic 12

A Zielona Gora legjobb dobói: Dragicsevics 20, Zamojski 11, Barlow 9

 

D-csoport:

Panathinaikosz (görög, 1 - 1) - Laboral Kutxa (spanyol, 1 - 1) 95 - 74

A Hanga Ádám mellett Leo Mainoldit, Thomas Kelatit, Fernando San Emeteriót, Lamont Hamiltont és a frissen szerződtetett Rimantas Kaukenast is nélkülöző Laboral gyorsan 20 pontos hátrányba került a Cipruson rendezett összecsapáson, de a 35-ös indexet produkáló Andres Nocioni (23 pont, 12 lepattanó, 3 gólpassz) és a magáról végre életjelet adó Walter Hodge (15 pont, 4 gólpassz) a betegen is 17-et hintő David Jelinekkel karöltve támadásban szépen tartotta a végül így is 21-gyel kikapó baszk alakulatot. A hét triplát értékesítő Michail Bramos húzta görög aranyérmes csapatszinten 31 gólpasszt osztott ki, ami Euroliga rekord, ráadásul 18 hármast is bedobott a Pedulakisz-legénység, ami a második legtöbb, amit valaha értékesített egy csapat ebben a versenysorozatban.

A Panathinaikosz legjobb dobói: Bramos 21, Curry 15, Diamantidis, Lasme, Maciulis 9-9

A Laboral legjobb dobói: Nocioni 23, Jelinek 17, Hodge 15

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus