Hanga egy óriási blokkal mutatkozott be az Euroligában!

Eljött a várva várt pillanat, ma este bemutatkozott a Laboral Kutxában a nyáron Manresából szerződtetett Hanga Ádám, ráadásul rögtön egy döntő fontosságú mérkőzésen az Euroligában, melyet meg is nyert honfitársunk új klubja, így már biztos, hogy ott lesz a Top 16-ban a baszk alakulat, azaz legalább még 14 további Euroliga-meccse lesz Hangának ebben az évadban az alapszakaszból fennmaradó további kettő derbi mellett! A Zvezda tehát kapitulált a Panathinaikosz vendégeként, a Bamberg pedig a nap meglepetését szerezve Isztambulban fektette két vállra az Efest. A forduló rangadóját a Fenerbahce idegenben tudta hozni a CSZKA Moszkva vendégeként, s a Barcelona vissza tudott vágni a Nanterre-nek Franciaországban. Jöjjenek a részletek!

A-csoport:

CSZKA Moszkva (orosz, 5 - 3) - Fenerbahce Ülker (török, 7 - 1) 74 - 78

A veretlenségét Barcelonában elvesztő Fener Bojan Bogdanovic (18 pont, 5 lepattanó) vezetésével a hajrában higgadtabb tudott lenni, mint a csoport harmadik helyére visszacsúszó, de már így is mindenképp továbbjutó CSZKA és ezzel meg is nyerte a nap rangadóját.  

A vendégeknél Hjapa nem tudott beszállni, a 20-at szóró Weems, a 15 pontos Pargo és a 14 ponttal, 4 lepattanóval és 4 gólpasszal záró Milos Teodoszics mellé pedig nem tudott felnőni más, ráadásul a hajrában semmi sem jött össze az orosz bajnoknak.

A CSZKA legjobb dobói: Weems 20/3, Pargo 15/3, Teodoszics 14/6

A Fenerbahce legjobb dobói: Boj. Bogdanovic 18/6, Kleiza 13/9, N. Bjelica 10/6

 

JSF Nanterre (francia, 3 - 5) - FC Barcelona (spanyol, 6 - 2) 78 - 82

A harmadik negyed végén óriási utolsó másodperces triplát elsüllyesztő, s 15 pontig jutó Juan Carlos Navarro húzta Barca vissza tudott vágni hazai kudarcáért a francia bajnoknak, ezzel már második a hatosban, de a Nanterre sem kell, hogy szomorkodjon, mert még lépéselőnnyel áll a negyedik, még Top 16-ot érő pozícióban.

David Lighty vezetésével óriási hajrát nyitott a vendéglátó, de éppen az amerikai légiós hibázott döntő szituációban, a fiatal Abrines (13 pont, 3 gólpassz) pedig büntetett és lezárta a meccset a Barcának.

A Nanterre legjobb dobói: Lighty 18/6, Traore 14, Daniels 13/3

A Barcelona legjobb dobói: Navarro 15/3, Lampe 14, Abrines 13/3

 

B-csoport:

Anadolu Efes (török, 4 - 4) - Brose Baskets Bamberg (német, 3 - 5) 78 - 89

Félidőben még 14-gyel ment a 17 pontos, 7 lepattanós Scotty Hopson húzta Efes, de a fordulás után teljesen megváltozott a játék képe és a negyedik negyedben futott egy 4-23-as etapot a Fleming-legénység és ezzel fordítani is tudott.

A 18-at termelő Jamar Smith négy triplát értékesített kulcspillanatokban, az új szerzemény, D'or Fischer (13 pont, 5 lepattanó, 4 blokk) gyorsan beilleszkedett, Novica Velicskovics (11 pont) már újra formában, Anton Gavel (13 pont, 3 gólpassz) pedig szokás szerint megbízhatóan szervezte a játékot és ponterős is tudott lenni.

A német bajnok ezzel életben maradt, az Efes veresége egyben azt is jelenti, hogy a Real már most megnyerte a csoportot.

Az Efes legjobb dobói: Vasziliadisz 18/12, Hopson 17/3, Szavanovics 9

A Bamberg legjobb dobói: J. Smith 18/12, Gavel 13/6, Fischer 13

 

D-csoport:

Laboral Kutxa (spanyol, 5 - 3) - Lietuvos Rytas (litván, 1 - 7) 79 - 63

A több, mint fél évet kihagyó, térdműtétből felépülő Hanga csereként bő 10 percet kapott, s már a negyedik minutumban pályára küldte őt Sergio Scariolo mester. A válogatott hátvéd-bedobó dobással még nem vállalkozott, de jól, dinamikusan mozgott a pályán, s egy gólpassza és egy eladott labdája mellett egy óriási blokkot is bemutatott a harmadik etapban, amikor másodszor került parkettre, a jelenetet jó eséllyel viszont láthatjuk majd a forduló legszebb jelenetei között is.

A 79 - 63-ra nyerő Laboral néhány első félidei hullámvölgyet leszámítva uralta a pályán zajló eseményeket és a 30-38-as félidei állás után könnyedén célba is ért a 12 pontos, 5 lepattanós Fernando San Emeterio főszereplésével. Mivel a Panathinaikosz otthon legyőzte a Crvena Zvezdát, így Hangáék matematikailag is kvalifikálták magukat a következő körbe, ráadásul a csoportban jelenleg harmadik helyen álló Laboralnak még az első két pozíció valamelyikére is maradt sansza!

A Laboral legjobb dobói: Hamilton 17/6, San Emeterio 12/3, M. Bjelica 11

A Lietuvos legjobb dobói: Songaila 14, Dowdell 10, Gecevicius, Tepics 7/3-7/3

 

Panathinaikosz (görög, 4 - 4) - Crvena Zvezda (szerb, 2 - 6) 69 - 63

A Zvezda megint sokáig jól tartotta magát, de a Mitrovics nélküli belgrádiak a hajrában sok hibát vétettek, ezt pedig a James Gist (15 pont, 5 lepattanó, 3 blokk) húzta Pana kíméletlenül kis is használta, s a végjátékban hármat is zsákoló Bramos hathatós segítségével le is zárta a továbbjutási kérdéseket ebben a hatosban a görög bajnok. Ez azt jelenti, hogy a hellének maguk mellett a Laboralt is a Top 16-ba "tolták", a Zvezda és a Lietuvos pedig matematikailag is elvérzett.

A Panathinaikosz legjobb dobói: Curry 16/6, Gist 15/3, Maciulis, Bramos, Batiste 8-8

A Zvezda legjobb dobói: Nelson 16/3, Katics 13, Schilb 10/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus