Hanga először volt keretben, de még nélküle nyert a Laboral

Ma volt az első olyan mérkőzése a Hanga Ádámot nyáron megszerző Laboral Kutxának, melyen aktív keretébe nevezte a magyar játékost is, ám az ACB alapszakaszának nyolcadik fordulójában még nem dobta be a mélyvízbe honfitársunkat Sergio Scariolo mester a Murcia ellen, győzelemmel végződő összecsapáson. Jöjjenek a részletek!

Laboral Kutxa - UCAM Murcia 98 - 90

Spanyol bajnokság, alapszakasz, 8. forduló

A Laboral legjobb dobói: Pleiss 28, San Emeterio 14/9, M. Bjelica 12/3

A Murcia legjobb dobói: Wood 21/15, Tillie 21, D. Davis 11/3, Ben Romhdane 11

Az igencsak pontgazdag összecsapáson szinte végig előnyben kosarazva ért célba a 28 pontos, 10 lepattanós Tibor Pleiss húzta Laboral, mely Fabien Causeurt és Andres Nocionit még nem vethette be ezen az estén. A 21-21 pontos Tillie, Wood páros húzta Murcia a második félidő derekán utolérte a baszkokat, de higgadt tudott maradni a védekezésben nem igazán összeszedett, ám nagy lendülettel támadó hazai alakulat, mely ezen győzelmével már 5-3-as mérleget tudhat magáénak az ACB Ligában, ezzel hatodik a 18 csapatos mezőnyben.

A meccsre már nevezett, harmadik hete teljes intenzitással a csapattal edző, de most pályára még nem kerülő Hanga leghamarabb pénteken, 20:30-tól kaphat lehetőséget a bemutatkozásra, ekkor kezd hazai környezetben a baszk együttes az Euroliga alapszakasz-csoportkörének nyolcadik körében a Lietuvos Rytas ellen, majd a spanyol élvonalban legközelebb vasárnap 12:00-tól játszik a Laboral a Valenciával, szintén Vitoriában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus