Hanga és Rosco Allen is remekelt, a Baskonia nyert

Hanga Ádám csapata simán, végig vezetve nyert, az Obradoiro viszont Rosco Allen 14 pontja ellenére vereséget szenvedett.

 

Baskonia - Retabet Bilbao 84-63

Nem adott sok esélyt ellenfelének a Baskonia, a hazaiak az első negyedben remek védekezéssel kerültek előnybe és innentől végig kézben tartották az összecsapást - félidőben már tizennégy pont volt közte, majd a negyedik játékrészben rátettek még egy lapáttal. A gárdában nagyszerűen játszott Beaubois, Larkin és a csapatkapitány Hanga Ádám is, a magyar válogatott kiválósága szűk 29 percet töltött parketten, ez alatt 14 pontot (5/8 mezőnyből, 1/2 tripla), három lepattanót és négy gólpasszt jegyzett, 21-es VAL-ja  holtversenyben a második legjobb volt a teljes mezőnyben.

A Baskonia legjobb dobói: Beaubois 21/9, Hanga Ádám 14/3, Larkin 12/3, Voigtmann 12/6
A Bilbao legjobb dobói: Mumbrú 15/3, Bamforth 11/6, Buva 9/3

Monbus Obradoiro - Montakit Fuenlabrada 72-91

Jól kezdett az Obradoiro, a mérkőzés elején jól működött a védekezés, ennek köszönhetően nyolc ponttal meg is léptek Rosco Allenék, de a második játékrészt már 28-12-re elveszítette a gárda, innentől pedig nem volt visszaút. A hazaiak sokkal gyengébben céloztak mezőnyből, mindössze 34%-kal, míg a vendégek 60% (!) felett zártak, ezt nem lehetett mivel ellensúlyozni - a második félidőben már az történt, amit a Fuenlabrada szeretett volna.

Rosco Allen ezzel együtt remekül játszott, bő 23 perc alatt 14 pontig (4/9 mezőnyből, 0/3 tripla, 6/6 büntető) jutott, emellé leszedett négy lepattanót és 15 VAL-ja a legtöbb volt csapatából - sőt, a teljes mezőnyt tekinte is csak a vendégek vezére, Rupnik előzte meg.

Az Obradoiro legjobb dobói: Pustovyi 16, Rosco Allen 14, Whittington 12/9
A Fuenlabrada legjobb dobói: Rupnik 16/6, Wear 13/9, Paunic 13

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus