Hanga hasznos játéka és első Euroliga-pontjai

Ma este játszott először igazán fontos szerepben az Euroligában Hanga Ádám, aki nem csak első alkalommal talált be a kontinens legmagasabban jegyzett nemzetközi kupasorozatában, de ezen felül is rengeteg jó dolgot csinált a pályán, többek közt egy brutális zsákolást is bemutatott! A Laboral Kutxa az ő főszereplésével fontos diadalt aratott és második helyen jutott tovább a Top 16-ba, míg a Lokomotiv Kubany csak harmadikként ment tovább. Jöjjenek a részletek!

B-csoport:

Strasbourg (francia, 3 - 7) - EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 5 - 5) 76 - 67

A már mindenképp második helyen továbbjutó olaszok igencsak lazára vették ezt a derbit a biztosan kieső, ráadásul Alexis Ajincát is elvesztő Strasbourg otthonában, így zsinórban harmadszor is nyert otthon a Tim Abromaitis (23 pont, 5 lepattanó, 3 gólpassz, 3 blokk) húzta gall had. A vendégeknél végre felépült Gigli (5 pont, 7 lepattanó) és Kangur (9 pont), de a Lawal (3 pont, 1 lepattanó), Gantile (6 pont, -1-es index) páros betlijét és Samardo Samuels hiányát nem tudta orvosolni a Banchi-legénység.

A Strasbourg legjobb dobói: Abromaitis 23/9, Duport 14, Lacombe 13/3

A Milano legjobb dobói: Jerrells 17/3, Kangur 9/9, Langford 9/3

 

C-csoport:

Bayern München (német, 4 - 6) - Galatasaray (török, 6 - 4) 88 - 68

A tuti második Galata nem csak, hogy nem vethette be az eltiltott Mensah-Bonsut, de a sérült Gordon, Jawai, Markoishvili, Dudley négyesfogat mellett pihentette Carlos Arroyót és Zoran Erceget is, tehát mondhatni, hogy a B-csapatával állt ki a török bajnok a mindenképp negyedikként továbbjutó Bayern otthonában, aminek meg is lett az eredménye, hiszen 20-as zakót szabott a vendégekre a 15 pontos Nihad Djedovic húzta München, mely zsinórban elszenvedett öt vereség után nyert újra.

A Bayern legjobb dobói: Djedovic 15, Taylor 13/9, Delaney 9/6

A Galatasaray legjobb dobói: Domercant 15/3, Akyol 12/3, Hairston 9

 

D-csoport:

Laboral Kutxa (spanyol, 6 - 4) - Lokomotiv Kubany (orosz, 6 - 4) 84 - 71

Az Európa Kupa-győztes Kubany Bikov nélkül is sokáig irányította a játékot, de a harmadik negyed derekától - többek közt az egy hét kihagyás után megint aktivált Hanga Ádám energikus és hasznos játékának is köszönhetően - fordított és célba is ért a Laboral Kutxa, mely ezzel a negyedik helyről felugrott a második pozícióba és a 19 pontos, 4 gólpasszos Marcus Williams húzta Kubanyt letaszította a harmadik pozícióba. Honfitársunk mellett a 14 pontos, 5 lepattanós Lamont Hamilton is nagyot játszott a vitoriaiaknál, a vendégeknél pedig a 13 egységig jutó Kalnietis mutatta még jobbik arcát, de Derrick Brown (7 pont, 4 lepattanó) messze elmaradt saját klasszisától.

Hanga cserként érkezve 23 percet kapott a bizonyításra, ami alatt 9 pontot szórt 5-ből 3-as mezőnymutatóval (3-ból 1 triplával), ezen felül 4 lepattanó, 1 gólpassz, 1 szerzett labda és 3 kiharcolt fault került fel a neve mellé. Érdekesség, hogy 13-as indexmutatójával a hazaiak negyedik leghasznosabb embere volt, +20-as +/- mutatójával pedig az egész Laboral Kutxa legjobbja lett!

A Laboral legjobb dobói: M. Bjelica 15/3, Hamilton 14/9, Jelinek 12/6

A Kubany legjobb dobói: M. Williams 19/6, Kalnietis 13/3, Simon 12/6

 

Lietuvos Rytas (litván, 1 - 9) - Crvena Zvezda (szerb, 4 - 6) 75 - 99

Bár tét nélküli volt a két biztos kieső csatája, azért azt elmondhatjuk, hogy a Lietuvos annyira reménytelenül gyenge volt ebben a csoportban, hogy az edzőváltás sem segített rajta és ma annak rendje és módja szerint a 33-as indexet összehozó 222 centis center, Boban Marjanovics (25 pont, 11 lepattanó, 3 gólpassz, 1 blokk) főszereplésével lemosta Vilnisuban a pályáról a Zvezda a Rytast.

Mindkét alakulat az Európa Kupában folytathatja, de az immáron Aleksandar Petrovic edzette litvánok számára óriási feladat lesz olyan formajavulást bemutatni, amivel a második számú európai kupasorozat Top 32-es körében eredményt lehet elérni.

A Rytas legjobb dobói: Palacios 26, Gecevicius 16/6, Dowdell 10

A Zvezda legjobb dobói: Marjanovics 25, Nelson 12/6, Schilb 11/3

 

Az alapszakasz-csoportkör végeredménye ide kattintva tekinthető meg!

A Top 16 két csoportjának beosztása ide kattintva tekinthető meg!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus