Hanga hiába mentett hosszabbításra

Ma délben baszk rangadót rendeztek a spanyol bajnokság alapszakaszának 11. fordulójában, hiszen a Hanga Ádámmal felálló Laboral Kutxa a szomszédos Bilbaóhoz látogatott, erős győzelmi kényszer alatt. Büszkén mondhatjuk, hogy honfitársunk - ha nem is volt olyan produktív, mint az eddigi egyetlen Laboral-színekben lejátszott ACB-s meccsén, illetve pénteken az Euroligában, ám ő mentette meg a rendes játékidő végén a vendégeket! Az viszont nem pozitív, hogy a ráadásban elbukta a meccset a Nocionit kipontozódás miatt elvesztő vitoriai alakulat.

Bilbao Basket - Laboral Kutxa 96 - 92 - hosszabbítás után

Sokáig csak futott az eredmény után a 18-at szóró Andres Nocioni vezette Laboral Kutxa, viszont a hajrá előtt teljesen feljött a 23-at dobó Dairis Bertans fémjelezte lokális rivális nyakára a Scariolo-legénység.

Az Európa-bajnok szakvezető az akkor már régóta ültetett Hangát visszahozta nyolc másodperccel a rendes játékidő lejárta előtt három egységnyi hátránynál és rá játszatta a vendégek figuráját. Annak rendje és módja szerint le is faultotlák Ádámot, aki az első büntetőjét értékesítette, majd a másodikat szándékosan kihagyta, aztán visszaszerezte a támadó lepattanót és valahogy eljuttatta a labdát Lamont Hamiltonig a palánk alá, az amerikai pedig betatált közvetlen közelről, egyenlített a Laboral!

A maradék két szekundum alatt nem tudott a gyűrűbe találni a Bilbao, következhetett tehát a túlóra, ahol gyorsabban ébredtek a vendéglátók, ráadásul Nocioni kipontozódott, s utána már végig egy lépéssel előrébb járt az Európa Kupában a hét elején a Top 32-be jutó alakulat. Honfitársunk klubja már csak 5-6-os mérleget tudhat magáénak az ACB Ligában, ami jelenleg a 10. helyhez elegendő a 18 csapatos mezőnyben.

A magyar légiós csereként beállva 11 percet kapott, ami alatt 2 pont, 1 lepattanó, 1 gólpassz, 4 kiharcolt fault és 1 eladott labda került fel a neve mellé, mezőnyből kétszer próbálkozhatott, de egyszer sem talált, viszont a vonalról 4-ből 2-vel zárt.

Hanga és a Laboral legközelebb pénteken este, 20:30-tól játszik a spanyol bajnokságban, méghozzá az Iberostar Tenerife ellen, hazai környezetben.

A Bilbao legjobb dobói: Dairis Bertans 23/6, Gabriel 20, Lopez 17/6

A Laboral legjobb dobói: Nocioni 18/12, Hamilton 16/9, San Emeterio 16/3

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus