Hanga idénycsúcsa fontos győzelmet ért!

Ma este a spanyol ACB Liga alapszakaszának 13. fordulójában óriásit játszott Hanga Ádám, aki nem csak legjobb ponttermését tette le az asztalra az Euroliga A-licences Laboral Kutxa színeiben, de győzelemre is vezette Obradoiróban a kisebb gödörből kikászálódni próbáló vitoriaiakat.

Rio Natura Monbus Obradoiro - Laboral Kutxa 92 - 94

Igencsak döcögős mérkőzést játszott a 31 pontját hét bedobott hármassal megspékelő Corbacho fémjelezte Obradoiro otthonában Sergio Scariolo együttese, mely csak a 13. pozícióban kezdte ezt a fordulót a spanyol bajnokságban, ám mai, szó szerint kiizzadt diadalával már 6-7-es mutatót tudhat magáénak, ami azt jelenti, hogy egy győzelemnyire van már csak a baszk alakulat a Király Kupát érő Top 8-as helyezésektől.

A negyedik etap előtt csak hat percet játékban töltő Hanga a záró etap elején megállíthatatlanul szórta a kosarakat, bentről nem is hibázott, ráadásul egy fontos triplát is bevert a játékrész derekán, majd minimális vendég előnynél kritikus pillanatban osztott ki egy sapkát, ami után már a 26 pontos Nocioni büntetői le is zárták a derbit, igaz kellett ehhez az is, hogy a végjátékban két potenciális meccsmentő dobást is elrontson a vendéglátó.

A magyar légiós csereként beállva összesen 16 percet kapott a bizonyításra, ami alatt 13 pontot szórt 8-ból 6-os mezőnymutatóval (3-ból 1 tripla), továbbá kiosztott egy gólpasszt, kiharcolt egy faultot, volt egy szerzett labdája, illetve bemutatott egy kulcsfontosságú dobásblokkolást is, a negatív oldalra pedig egyetlen labdaeladás került fel a neve mellé. 14-es VAL mutatójával saját csapata második legjobbja, s az egész mezőny harmadik leghasznosabbja volt ezen az estén.

A Laboral legközelebb az Euroligában játszik, méghozzá csütörtök este 19:00-tól a szintén spanyol Unicaja Malaga otthonában, a Top 16-os csoportkör nyitófordulójában, majd szombaton 21:00-tól az ACB Ligában fogadja a vitoriai alakulat a Barcelonát.

Az Obradoiro legjobb dobói: Corbacho 31/21, Minnerath 17/3, Junyent 10

A Laboral Kutxa legjobb dobói: Nocioni 26/3, Hanga 13/3, M. Bjelica 12

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus