Hanga idénycsúcsa, győzelemmel!

Ma este mintha az egy évvel ezelőtti Hanga Ádámot láttuk volna újra, a Laboral Kutxa magyar légiósa hosszú idő után az első igazán a képességeihez és a tudásához méltó egyéni teljesítménnyel vezette győzelemre a baszkokat a közvetlen rivális Cajasol Sevilla ellen a spanyol bajnokság alapszakaszának 24. fordulójában!

Laboral Kutxa - Cajasol Sevilla 101 - 65

A Hamilton mellett Jelineket is nélkülöző vitoriaiak szeme előtt egyértelműen a lehető legnagyobb arányú győzelem lebegett célként, hiszen a két gárda ugyanolyan mérleggel állt a hetedik-nyolcadik helyen a 18 csapatos bajnokságban, s nagyon nem mindegy, hogy ha sikerül bejutnia a rájátszásba a Scariolo-legénységnek, akkor a negyeddöntőben a Real Madriddal vagy a Valenciával kell-e kezdenie...

Ennek szellemében a 21 pontos, 5 lepattanós, 3 gólpasszos Fernando San Emeterio és társai már 12-vel mentek a nagyszünetben, aztán Thomas Heurtel (18 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz) és a 18-at dobó Andres Nocioni is feljebb kapcsolt, a harmadik etap végére így el is dőlt a derbi.

Hanga Ádám csereként beállva összesen bő 21 percet kapott a bizonyításra, ami alatt 13 pontos egyéni szezoncsúcsot szórt, továbbá volt 3 lepattanója, 2 gólpassza, 1 blokkja és 3 kiharcolt faultja is, a negatív oldalra pedig 1 eladott labda került fel a neve mellé. Mezőnyből 7-ből 5-ös mutatóval zárt, a triplavonalon túlról 4-ből 2 lett a mérlege, 2 büntető-kísérletéből pedig 1 volt jó.

A Laboral legközelebb csütörtök este 19:45-től lép pályára, méghozzá az Anadolu Efes otthonában az Euroligában, aztán jövő vasárnap 18:00-tól játszanak Ádámék az Unicaja Malaga csarnokában a spanyol bajnokságban.

A Laboral legjobb dobói: San Emeterio 21/6, Heurtel 18/6, Nocioni 16/6
A Cajasol legjobb dobói: Hernangomez 13, Bamforth 12/3, Landry 10/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus