Hanga idénycsúcsokkal vezette győzelemre az Avellinót!

Megtört a jég az edzőt váltó Avellino számára, mely életben tartotta PO-reményeit - Hanga pontban és VAL-ban egyéni idénycsúcsot döntött

Sidigas Avellino - Granarolo Bologna 96 - 79

A magyar légiós kezdőként szerepelve 29 percet volt játékban, ami alatt olaszországi karrierjének legtöbb pontját, számszerint 23-at szórt 8/9-es mezőnyözéssel (2/3 triplából) és 5/8-as büntetőzéssel, ezen felül öt labdát szerzett 1 lepattanóval, 2 gólpasszal és 5 kiharcolt faulttal megspékelve, a negatív oldalon pedig két eladott labda került fel a neve mellé. 28 VAL-jával magasan a hazaiak legjobbja volt ezen az estén, ráadásul ebben a kategóriában is idei legjobbját nyújtotta, de ami talán még fontosabb, 11-ből 10 elvesztett találkozó után újra győzelemhez segítette az edző poszton Frank Vitucci helyett már Fabrizio Frates-szal harcba induló Avellinót.

A csapatszinten 25 gólpasszt kiosztó hazaiak lényegesen önzetlenebbül és több labdajáratással kosárlabdáztak ezen az estén, ezzel esélyt sem hagyva a Bolognának, tehát érezhetően felrázta honfitársunk csapatát a váltás.

A 9-15-tel a rájátszást érő nyolcadik helytől egyetlen győzelemre lévő Avellino legközelebb jövő szombaton 20:30-tól a közvetlen rivális Virtus Roma otthonában lép fel.

Az Avellino legjobb dobói: Hanga 23/6, Anosike, Banks 17-17
A Bologna legjobb dobói: Hazell 27/15, Ray 15/3, White 13/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus