Hanga jól játszott, de kikapott az Avellino

Honfitársunk sokoldalúan kosarazott, csapata viszont papírforma-vereséget szenvedett Velencében

Umana Venezia - Sidigas Avellino 79-71

Hanga Ádám kezdőként kapott lehetőséget, méghozzá 37 percet tölthetett parketten - ez idő alatt 11/3 pontot (5/12 mezőnyből, 1/4 tripla) ért el, de leszedett mellé 7 lepattanót és kiosztott 5 gólpasszt is. Szerzett ugyanakkor három labdát, kiharcolt két faultot és kiosztott egy blokkot is, a negatív oldalra három eladott labda és két beütött személyi hiba került. A Veneziánál remekelt Peric, aki 28 pontjával vezette győzelemre a hazaiakat. 

Kisebb meglepetésre Phil Goss mégis ott volt a hazaik közt a két csapat bemutatásakor, így Ádámék, még ha csak csereként is állt végül be, de nem úszták meg a velenceiek legjobbjának játékát. Végig rendkívül kiegyensúlyozott küzdelmet és játékot élvezhetett a népes velencei publikum. Ahogy a találkozó alakulása, úgy a színvonal is hullámzó volt, ám az izgalmak mindenért kárpótolhatták még a semleges nézőket is. Hanga Ádám Avellinója igazi rangadót vívott egy jelenlegi olasz élcsapattal, végig, idegenben is egyenrangú ellenfélként. Éljátékosunk újfent rendkívüli sokoldalúságával tűnt ki, bizonyítva, nem véletlenül tartják a Serie A egyik legjobb "all-around" játékosának.

A lagunarik a horvát Hrvoje Peric klasszis játékán kívül annak is köszönhetik, hogy újra le tudták győzni dél-olasz riválisukat, hogy az Avellino magas játékosai (Harper és Anosike), formán kívül kosaraztak, így hiába nyújtott ezúttal egy kiegészítő játékosuk (Cavaliero) extrát, két alapemberük betlijét már nem tudták a többiek ellensúlyozni. Vereségével az Avellino a Sassarit legyőző Bologna mögé, a 9. helyre csúszott vissza.

A Scandone Avellino legközelebb, jövő hét vasárnap, az amerikai-magyar Damian Hollisszal a soraiban érkező Cantút fogadja hazai pályán, azaz jön az ex-fehérvári bajnokok (és barátok) csatája!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus