Hanga kezdőként, győzelemmel nyitotta a spanyol szezont

A magyar válogatott ászával felálló baszkok Madridban ütötték ki az Estudiantest, Ádám egy óriási alley-ooppal kezdte idei tétmeccseit

Estudiantes Madrid - Laboral Kutxa 58 - 85

A magyar hátvéd-bedobó kezdőként 17 percet kapott a bizonyításra, s bár az előkészületi találkozókhoz képest passzívabb volt támadásban (5 pont, 2/4 mezőnyből, (0/1 tripla), 1/1 büntető, 3 lepattanó, 2 szerzett labda, 1 kiharcolt fault), megmozdulásai látványosra sikeredtek, lévén hogy egy alley-oopot húzott a gyűrűbe az első negyedben, a harmadik etapban pedig egy szép betörés után 2+1-es akcióval villant. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy honfitársunk több percet töltött a számára idegenebbnek mondható négyes poszton is.

A mérkőzés 6-24-es vitoriai vezetéssel indult, gyakorlatilag már ekkor eldőlőben volt a csata, 18 perc játék után pedig 31 pont is volt már a felek között, ami a fordulás után majdnem 40-es differenciává hízott. Onnantól a sokat cserélő vendégek védekezése nagyon fellazult és a 13 pontos, 7 lepattanós Vladimir Stimac főszereplésével tudott kozmetikázni az Estudiantes. A 19-et szóró Fabien Causeur és társai viszont igazi önbizalom növelő diadallal kezdték az idényt. Új vezetőedzőjük, Velmir Perasovic láthatóan magasra tette a lécet és már most egy sokkal szervezettebb és keményebben játszó Laboralt láthattunk, mint bármikor Hanga Ádám viroriai regnálása óta. 

Az Estudiantes legjobb dobói: Stimac 13, N. Martin 11/3, Brizuela 8/3
A Laboral legjobb dobói: Causeur 19/9, M. James 17/9, Buruszisz 13/3

Ádámék legközelebb pénteken játszanak, méghozzá az Euroliga alapszakaszának első fordulójában, Milánóban, 20:45-ös kezdéssel. A spanyol bajnokságot pedig vasárnap 13:00-tól folytatják a Rio Natura Monbus Obradoiro ellen, hazai környezetben.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus