Hanga ma a friss Euroliga-győztes ellen tér vissza

Ma este élőképpel nézhetjük a Laboral Kutxába két meccsel az alapszakasz vége előtt visszatérő honfitársunkat, méghozzá a Real Madrid ellen!

Az idényt az olasz Marco Crespivel a vezetőedzői székben kezdő baszk gárda - írd és mondd - 23(!!!) különböző játékost küldött már harcba ebben a spanyol alapszakaszban, melyben amúgy is óriási hullámvasutazást mutatott be a magyar légióst az évad nagyobbik részére az olasz élvonalbeli Avellinóhoz kölcsönadó Laboral Kutxa.

A nem különösebben eredményes, de "vállalható" lezárással befejeződő tavalyi szezon keretéből mindössze a Vitoriában már lassan intézménynek számító Fernando San Emeterio, a francia Fabien Causeur és a saját nevelésű fiatal, Ilimane Diop maradt meg hírmondónak. Az edzői poszton viszont olyan változás történt, amely könnyen kedvezhet Ádámnak, hiszen korábbi segédedzője, a tavaly Budapesten a Hanga Táborban is dolgozó Ibon Navarro vette át a stafétát, az Euroligában szépen össze is rakta a rengeteg változáson átmenő keretet, s csak egy hajszállal maradt le a legjobb nyolc közé jutásról Dávid Kornél egykori klubja.

Ugyanakkor a mindig kompetetív ACB Ligában a rájátszásért is nagyon kaparnia kell a gárdának, mely 10 napja nem játszott mérkőzést. Két fordulóval a reguláris szakasz vége előtt 17-15-ös mérlegével a nyolcadik helyet foglalja el, és vasárnap a 15-18-cal álló Rio Natura Monbus otthonában zárja az alapszakaszt. Matematikailag még a 6. helyre is előre léphet a gárda, de nagyon jó az esély arra, hogy a jelenlegi helyén végezzen, és ezzel pont azt a Real Madridot kapja a playoff első fordulójában, mely simán vezeti a ligát és vasárnap hazai környezetben nyerte meg az Euroliga Final Fourját.

Az Ádámhoz hasonlóan szintén 2011-ben a San Antonio Spurs által draftolt Davis Bertanst elvesztő, de a grúz Tornike Shengelia (10,2 pont, 4 lepattanó) és Mike James (12,8 pont, 3,1 gólpassz) személyében két új, ex-NBA-s húzóemberre találó baszkok tehát nincsenek könnyű helyzetben, de ellenfelük elég rendes terhelés után érkezik és nyilvánvalóan rendesen meg is ünnepelte hazai Euroliga-diadalát a Real, melynek legjobbja a négyesdöntőben pont az az Andres Nocioni volt, aki tavaly még Ádám csapattársaként kereste kenyerét Vitoriában. Mivel a Rudy Fernandeztől kezdve Sergio Llull-on át Sergio Rodriguezig Európa-klasszisokat felvonultató fővárosiak már mindenképp megnyerték az alapszakaszt, talán kevesebbet erőltetik húzóembereiket ma este, ami szintén a hazaiak malmára hajthatja a vizet, akik ráadásul csak egyetlen ponttal kaptak ki Madridban a két gárda első idei spanyol bajnoki összecsapásán.

A remek szórakozás garantált, arra viszont nehéz lenne tippeket mondanunk, hogy a csapathoz nyolc napja megérkező Hanga milyen szerepet kaphat elsőre régi-új csapatában, de az azért borítékolható, hogy látjuk őt ma akcióban is.

A Laboral Kutxa (17-15) - Real Madrid (27-5) spanyol bajnoki derbit 21:00-tól ERRE A LINKRE KATTINTVA lehet megtekinteni ÉLŐKÉPPEL, a találkozó ÉLŐ STATISZTIKÁJA pedig ERRE A LINKRE KATTINTVA érhető el.

Hajrá Hanga Ádám, Hajrá Magyar Kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus