Hanga ma térhet vissza és mutatkozhat be a Laboral Kutxában! (+ ÉLŐKÉP)

Ma este 19:30-tól úgy fest, hogy újra láthatjuk játszani Hanga Ádámot, aki térdműtéte után először léphet pályára az európai szinten is top csapatnak számító Laboral Kutxa színeiben!
 

Laboral Kutxa (4-3) – CB UCAM Murcia (3-4)
2013. december 1. – 19:30

Hanga Ádám visszatérése egyre közelebb, akár már ma bevetheti őt Sergio Scariolo mester! A legmagasabban jegyzett magyar kosarasunk, már hetek óta teljes értékű munkát végez csapattársaival, így komoly esély van rá, hogy az idei szezonban először végre bemutatkozzon az Euroligás csapat színeiben.

Újfent a Laboral Kutxa játssza a nyolcadik forduló utolsó mérkőzését, amely kedvező abból a szempontból nézve, hogy pénteken küzdött meg a Panathinaikosszal. A Murcia még sosem távozhatott kellemes érzésekkel, a felek 15 összecsapásából mindegyiket a vitoriai együttes nyerte meg. A vendégek életét tovább keseríti Berni Rodriguez hiánya, ám a spanyol klasszis helyett az utóbbi körökben José Angel Antelo kezébe került a vezérkari pálca, aki az elmúlt két fordulóban is 21-21 ponttal járult csapata teljesítményéhez. Ám ezzel együttvéve is a meglepetés kategóriába tartozna, ha a Laboral Kutxa veszítene; Lamont Hamilton múlt heti visszatérésével még tovább mélyült Scariolo mester rotációja. 

További érdekesség, hogy Rimantas Kaukenastól elköszönt a vitoriai klub, a rutinos litván is azért volt ideiglenesen a Laboralnál, mert Hanga posztja a sok sérülés miatt felettébb lyukas volt az utóbbi hetekben. Milko Bjelica még egy hónapig, a honfitársunk posztján használt Thomas Kelati pedig két hétig mindenképp Ádám csapattársa marad, ami fontos hír, lévén a montenegrói kiválóan teljesít a 4-3-as mérlegével jelenleg hatodik helyen tanyázó Euroliga A-licences együttesnél.

Hanga tehát minden bizonnyal kap ma lehetőséget fél évnyi kihagyása után, de sok percre még valószínűleg nem számíthat Scariolo mestertől, akkor sem, ha tudjuk, hogy Causeur és Nocioni sem egészséges a baszkoknál.

Ha minden igaz, akkor szemtanúi lehetünk a magyar kosárlabdázás egy újabb fontos mérföldkövének, hiszen erre a linkre kattintva élőképpel látható a derbi!

Amennyiben a kissé bizonytalan online stream nem lenne elérhető, úgy erre a linkre kattintva legalább élő statisztika segítségével tudjuk követni az eseményeket!

Hajrá Hanga, Hajrá Magyar Kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus