Hanga ma újra játszik az Euroligában, igen fontos, TV-s meccsen!

Ma este négy találkozóval zárul le az Euroliga alapszakasz-csoportköre, s a nap legfontosabb ütközetének magyar főszereplője is lehet, hiszen a már mindenképp Top 16-ba jutó Laboral Kutxa az orosz Lokomotiv Kubany ellen a második pozíció megkaparintásáért játszik. A DIGI Sport 1 által is élőben közvetítendő derbi előtt nézzük, mit érdemes tudnunk az előzményekkel kapcsolatosan!

B-csoport:

Strasbourg (francia, 2 - 7) - EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 5 - 4) (20:45)

A francia ezüstérmes már a New Orleans Pelicans által kivásárolt Alexis Ajinca, tehát eddigi magasan legjobb játékosa nélkül veheti fel a harcot a már mindenképp a második pozícióban továbblépő Milanóval . Mivel az is eldőlt, hogy a gallok a hatos utolsó helyén zárnak és az Európa Kupában folytatják, így abszolút nem lesz tétje ennek az összecsapásnak, melyen az olaszok már Giglivel és Kangurral gyakorolhatnak a Top 16-ra.

C-csoport:

Bayern München (német, 3 - 6) - Galatasaray (török, 6 - 3) (20:00)

A Bayern is továbbment a Malaga tegnapi firenzei sikerével, ráadásul a németek negyedik pozíciója is fix már, ahogy az eltiltott Mensah-Bonsun kívül Markoishvilit, Jawait, Gordont és Dudley-t is kényszerből jegelő Galata második helye is garantált. Itt is tehát "edzőmeccs" jön, de a csapatok erősségeinek közelségét tekintve ez egy várhatóan jóval élvezetesebb csata lesz, mint a strasbourgi.

D-csoport:

Lietuvos Rytas (litván, 1 - 8) - Crvena Zvezda (szerb, 3 - 6) (18:45, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A két kieső és már az Európa Kupára készülő gárda presztízsharca azért lehet érdekes, mert a litvánok új edzővel vágnak neki ennek a csatának, a Zvezda pedig óriási lendülettel ment előre már a múlt héten is biztos búcsúzóként. Idegenben is inkább a szerbek tekinthetőek favoritnak, de Alekszandar Petrovics szakvezető vilniusi bemutatkozását vélhetően nagy hajtás övezi majd az Omar Cook nélkül felálló baltiak részéről.

Laboral Kutxa (spanyol, 5 - 4) - Lokomotiv Kubany (orosz, 6 - 3) (20:30, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

Óriási hajrábeli leolvadásának és az azóta felépülő Andres Nocioni kidőlésének köszönhette kubanyi vereségét a Laboral, mely akkor Hanga Ádámon kívül még Lamont Hamiltonra sem számíthatott, most viszont az ideiglenes szerződése után nem marasztalt Thomas Kelatit leszámítva teljes csapattal felálló vitoriai gárda a második pozíció megkaparintásáért száll harcba a két hete még első, de most akár a harmadik pozícióig is lecsúszni képes Európa Kupa-címvédő ellen.

Hanga kisebb gyulladása nem játszhatott a Badalona ellen vasárnap, ahol zsinórban harmadszor is kikapott a Scariolol-egénység, de immáron vele a fedélzeten először lehet teljes a kerete a baszk alakulatnak, de a vendégeknél Szergej Bikov nem öltözhet be. Mivel a Lokomotiv elég jónak számít idegenben, így nehéz lenne esélyest megnevezni, de mivel honfitársunk alakulata egy vereséggel csak negyedikként menne tovább, a második helyéhez viszont legalább kétpontos különbségű diadal szükséges számára, mindenképp óriási hajtást és komoly izgalmakat várhatunk.

Hajrá Hanga, Hajrá Magyar Kosárlabda!

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus