Hanga majdnem hős lett a Valencia ellen!

Óriási izgalmak közepette lett vége Hanga Ádám spanyol bajnoki bemutatkozó mérkőzésének Vitoriában, ahol a Laboral Kutxa érdekes körülmények között kapott ki egy ponttal a Valencia elleni rangadón, saját közönsége előtt. Az első félidőben a mezőny legjobbjaként záró Hanga félelmetesen nagy blokkját sajnos faultnak fújták a végjátékban, így a győzelem elmaradt, mivel az ex-manresai csapattárs, Justin Doellman beverte a döntő duplát...

Laboral Kutxa - Valencia 78 - 79

A Laboral legjobb dobói: Pleiss 21, Jelinek 10/6, Hanga 10/3

A Valencia legjobb dobói: Martinez 16/3, Dubljevics 14/9, Sato 13/3

A magyar légiós csereként 23 percet kapott, s már az első félidőben kilenc egységnél tartott, addig mindössze egyetlen elhibázott dobással, ráadásul akkor 12 VAL-jával az egész mezőny legjobbja volt, s végül 10 ponttal, 2 lepattanóval, 1 gólpasszal, 1 szerzett labdával és 3 kiharcolt faulttal zárt. Mezőnyből 6-ból 4-es mutatóval végzett, ebből 3-ból 1 érkezett a triplavonalon kívülről, továbbá 2-ból 1-es büntetőzéssel fejezte be a találkozót. 12-es VAL-lal és +8-as +/- mutatóval zárt az egy ponttal elbukott összecsapáson honfitársunk, akinek a hajrában volt egy kulcsfontosságú labdaszerzése, majd egy tisztának tűnő, amolyan meccsmentő dobásblokkolása, de sajnos utóbbit szabálytalannak ítélték meg a játékvezetők.

A végig fordulatosan alakuló összecsapás hajrájában az utolsó szó a Justin Doellman kosarával célba érő Valenciáé volt, így a vendégek maradtak a második helyen, míg a Laboral holtversenyben a hatodik a 18 csapatos mezőnyben.

Hanga Ádám legközelebb csütörtökön este 18:45-től lép pályára az Euroligában, ahol a baszkok a Crvena Zvezda vendégei lesznek, immáron biztosan továbbjutóként, de harcban az minél jobb kiemelésért, aztán vasárnap 18:00-tól a Fuenlabrada ellen küzdhet idegenben a Laboral az ACB Liga alapszakaszának 10. fordulójában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus