Hanga parádézott, idegenben nyert az Avellino

Az olasz élvonalban remeklő honfitársunk élete legjobb első félidejét produkálta külföldi karrierje során és triumfált Ronald Moore-ék ellen

Pasta Reggia Caserta - Sidigas Avellino 91 - 105

A Laboral Kutxától erre az évre az Avellinóhoz kölcsön adott honfitársunk kezdőként szerepelve összesen 31 percet volt játékban, ami alatt 18 pontot szórt 8/11-es mezőnyözéssel (1/4 tripla) és 1/2-es büntetőzéssel, miközben 13 ponton tartotta és gyorsan faultproblémákba keverte a Serie A legjobb dobóját, az ex-NBA-s Sam Youngot. Ezen felül volt 3 lepattanója, 2 gólpassza, 3 szerzett labdája és 5 kiharcolt faultja is, ami 25-ös VAL-t eredményezett, ezzel Hanga az egész mezőny harmadik legjobbja volt.

Az Avellino a mai rajt-cél győzelmével már 7-5-ös mérleget tudhat magáénak és karnyújtásnyira került az Olasz Kupa nyolcasdöntőjén való részvételtől a nyeretlen Caserta legyűrésével. A 28 pontját 5/10-es triplázással összehozó Sundiata Gaines az ex-NBA-sek csatáját nyerte meg Sam Younggal szemben, Hanga pedig az ex-Alba Fehérvár kosarasok párharcát hozta Ronald Moore (5 pont, 5 gólpassz) ellen.

Vitucci mester legénysége legközelebb hétfő este fogadja a Brindisit, 19:30-as kezdéssel.

A Caserta legjobb dobói: Antonutti 18/9, S. Young 13/9, Capin 12/6
Az Avellino legjobb dobói: Gaines 28/15, A. Banks 21, Hanga 18/3
 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus