Hanga: Pistoiai próbatétel (Élőképpel!)

Pistoiában újabb közvetlen vetélytársát szakíthatja le a Sidigas Avellino soraiban Hanga Ádámmal, és újabb lépést tehet a kupadöntő felé.

Ez a hét az ünneplésről szól eddig Avellinóban, a hét elején a klubot komoly megtiszteltetés érte amiatt, hogy két játékosa, Oderah Anosike és Hanga Ádám is ott lehet majd az olasz All-Star Gálán Veronában. Joggal lehetünk büszkék Ádámra, aki nemcsak Magyarországról kapott rengeteg szavazatot (ezúton és innen köszönet érte mindenkinek, aki vette a fáradtságot és szavazott rá), hanem a hírek szerint szép számú itáliai voksnak, no meg persze a szakma, azaz az egyik gálázó egylet mesterének (a jelenleg 4. Trentót gardírozó Maurizio Buscaglianak) kiválasztása miatt is, az első magyar kosárlabdázó lesz,aki Olaszországban All-Star gálán szerepet kaphat.

Csütörtökön említetteteknek, no meg a csapat ígéretes szereplésének köszönhetően is igencsak jó hangulatban zajlott le a Sidigas Avellino szokásos karácsonyi vacsorája, ahol a klub játékosai, szakvezetői, alkalmazottai is jelen voltak. A vidám hangulatról íme egy videó, melynek végén a csapat kíván boldog karácsonyt mindenkinek:

Persze az ünneplés már a múlté, és ahogy az megszokott már a Serie A-ban, a karácsony alatt sincs pihenő, alig egy héten belül három fordulót is "lezavar" a liga. Ebben ez első a mai 11. kör, ahol Pistoiába látogat az 5-5-ös mérleggel bíró Avellino. Hangáék számára azért lehet ma kulcsfontosságú a győzelem, mert azzal a februári olasz kupa nyolcas döntőjéért vívott harcban egy komoly riválisukat már-már végleg lerázhatnák, ugyanis a 4 győzelemml és 6 vereséggel álló Pistoiának egy mai kudarc azt jelentené, hogy az "őszi szakasz" utolsó 4 fordulójában legalább 3 győzelemmel többet kéne szerezniük, mint a mai vendégüknek. A tavalyi szenzonban újoncként a Giorgio Tesi Group Pistoia hatalmas meglepetésre nemcsak a legjobb 8 közé jutott, hanem kis híján az utóbbi évek legnagyobb szenzációját okozva, a későbbi bajnok Milano szuperalakulatát is 5 mérkőzésre kényszerítették a rájátszás negyeddöntőjében. Idén már nem "száguldanak" ennyire, és ami nagyon figyelemre méltó: eddigi 5 hazai mérkőzésükből 4-et elvesztettek!

Mindezek ellenére, és ezzel ezúttal sem mondunk újat, nem lesz könnyű dolga Ádáméknak a 4 ezres PalaCarrera telt háza előtt, az idei Pistoia ugyanis sokkal kevésbé kiismerhető és jóval szélsőségesebb alakulat, mint a tavalyi "streetball" gárda, amelyet szinte kizárólag az amerikai kezdőötöse hajtott. Már vannak jó és ponterős olasz játékosai, közülük is kiemelkedik az a Daniele Cinciarini (a Reggio Emilia-i válogatott irányító, Andrea bátyja), aki remek montegranarói szezonja után nemcsak a válogatottba került be 31 évesen, hanem ennek a mai Pistoiának még csereként is az egyik legjobbja. Rajta kívül fontos perceket kaphat a fiatal olasz válogatott center, Daniele Magro és a tavaly még (a Reggiana profijaként) a Szolnok életét is keserítő Ariel Filloy is, de tulajdonképpen már olasznak számít (honosították) a vendéglátok legnevesebb játékosa, az az amúgy amerikai Linton Johnson, aki 151 NBA mérkőzést tudhat a háta mögött, 2005-ben NBA bajnok volt a San Antonióval, és nem mellesleg itáliai karrierje eddigi legjobb periódusát 2010 és 2013 között éppen a Scandone Avellino játékosaként élte meg. De hiába az újak, csapatot irányító egykori remek Virtus Bologna bedobó, Paolo Moretti még mindig ragaszkodik a tavaly bevált recepthez: 5 amerikai a kezdőben, viszonylag alacsony szerkezet és gyors kosárlabda.

Ádámot is komoly próba elé állíthatja a ma esti összecsapás, a legerősebb rohamokat neki kell majd kiállnia: a Gilbert Brown, C.J. Williams, Landon Milbourne trió mindegyik tagja erős fizikumú, több-posztos, gyors kosárlabdázó, akiknek mind védekezésben, mind támadásban Hanga lehet a legerősebb riválisa.

A vasárnap 18.15-től kezdődő Giorgio Tesi Group Pistoia - Sidigas Avellino olasz bajnoki mérkőzést erre a linkre kattintva élőképes közvetítéssel lehet majd követni.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető!

(mindkét link csak közvetlenül a találkozó előtt válik "élővé"!)

Forza Avellino, hajrá Hanga Ádám!

A BEKO Serie A 11. fordulójának további programja:

Virtus Bologna -   Vanoli Cremona 70-83
Vitasnella Cantù -   Reyer Venezia 73-77
Enel Brindisi -   Capo d'Orlando  21/12 18:15
Vuelle Pesaro -   Dolomiti Trento  21/12 18:15
JuveCaserta -   Openjobmetis Varese  21/12 18:15
Acea Roma -   EA7  Milano  21/12 20:30
Dinamo Sassari -   Reggio Emilia  22/12 20:30

 

fotók: Facebook/ Scandone Avellino (Fabrizio Nigro)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus