Hanga rájátszás-karriercsúcsai sem értek ma győzelmet

A Laboral magyarja támadó és védő oldalon is extrát hozott, ám a baszkok elvesztették a spanyol bajnoki negyeddöntő második meccsét a Gran Canaria ellen

Gran Canaria - Laboral Kutxa 93 - 87

Hanga Ádám kezdőként 34 percet játszott, ami alatt playoff-karriercsúcsot jelentő 20 pontot dobott, ami mellett volt 4 lepattanója, 1 gólpassza, 3 szerzett labdája, rájátszás egyéni rekordot jelentő 4 blokkja, valamint 6 kiharcolt faultja, a negatív oldalra pedig csupán 2 labdaeladás került fel nála. Mezőnyből 5/10-zel zárt (2/4 triplából), a büntetővonalról pedig élete legjobbját hozta (8/8), ezzel 26-os VAL-t produkált a teljes mezőny második leghasznosabbjaként.

A hat (!) kétszámjegyű dobóteljesítményt és nyolc legalább nyolc pontot dobó játékost forgató Gran Canaria a második negyedben alapozta meg mai diadalát, ami után a félidőre 12 egységnyi hazai előnnyel mehettek el a felek. A fordulás után nagyon beindult az addig is hatékony Hanga, valamint hat triplát szóró Adams is extra találatokkal jelentkezett, sőt, Buruszisz (15 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz) is betalált kintről, ám védekezésben nem volt meg az átütőerő a Perasovic-legénységben, így nem tudta lezárni  a negyeddöntős párharcot a negyedik kiemelt baszk alakulat.

A két gárda legközelebb kedden este mérkőzik meg egymással, méghozzá Vitoriában, ahol a győztes egyben az egyik fél második sikeréig tartó párharcot is megnyeri.

A Gran Canaria legjobb dobói: Oliver 13/3, Omic 12, Salin 11/9
A Laboral legjobb dobói: Adams 22/18, Hanga 20/6, Buruszisz 15/9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus