Hanga új csapata fájó vereséggel rajtolt

Ma délután megkezdte a spanyol bajnokság 2013-2014-es alapszakaszát a nyáron Hanga Ádámot is megszerző Laboral Kutxa, méghozzá hazai pályán, a kontinens egyik legimpozánsabb csarnokában, a Fernando Buesa Arenában. Hiába viszont a lelkes baszk szurkolók hada, a sérülésből lábadozó magyar játékos nélkül felálló vitoriaiak egy hihetetlenül hullámzó és fordulatos derbin kaptak ki mumusuktól, a Gran Canariától, hosszabbítás után.

Laboral Kutxa - Gran Canaria 96 - 99 - hosszabbítás után (16-23, 20-24, 24-13, 21-21, 15-18)

Spanyol ACB Liga, alapszakasz, 1 forduló, Vitoria

Laboral Kutxa: Heurtel 9/3, Jelinek -, San Emeterio 18/9, Nocioni 13/6, Pleiss 10. Csere: Hamilton 23/3, Causeur 8/3, Kelati 3/3, Hodge 9, Clark 3/3.

Gran Canaria: Bellas 6, Baez 13/3, Newley 5/3, Beiran 9/3, Rey 2. Csere: Oliver 17/3, B. Hansbrough 15/6, N. Martin 22/6, O'Leary 10.

Borzasztóan kezdte a mérkőzést a Hanga mellett Leo Mainoldit is sérülés miatt nélkülöző Euroliga A-licences gárda, mely már 17 pontos hátrányban is volt a második etapban, de a fordulást követően Huertel, Hamilton, San Emeterio és Nocioni sebességet váltottak, ennek köszönhetően a harmadik etap derekán már a baszkok vezettek! Ám nem tört meg a tavaly a Laboralt a negyeddöntőben pályahátrányból kiütő Gran Canaria és szorosban ott tudott maradni a vendéglátókkal egészen a hajráig. A rendes játékidő utolsó pillanataiban a labda a "kanáriknál" volt, s egy lepattanó után be is találtak egálnál a Martinez-tanítványok, ám végül időn túlinak ítélték, jöhetett a hosszabbítás!

Kosárral kezdett a ráadásban a Scariolo-legénység, ám jött egy buta sportszerűtlen hiba és egy technikai, ami után négy büntetőt dobhatott a Gran Canaria és még a labda is maradt a szigetlakók, s onnantól kapart ugyan a Laboral, de valami megtört Nocioniékál és elengedték 7 pontnyira a vendégeket. Hiába vágott ki nagy hajrát a 23-at szóró Hamilton húzta baszk alakulat, a nagy fordítás már nem jött össze, így kínos hazai vereséggel rajtolt a csütörtökön 20:45-kor az Euroligában a Maccabi Tel-Avivot fogadó vitoriai együttes. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus