Hanga újabb fontos győzelem részese volt!

Hanga Ádám csapata, a Laboral Kutxa egy nagyon pocsék első félidő után nyert Lóránt Péter ex-klubjának otthonában a Spanyol ACB Liga alapszakaszának 15. fordulójában, ezzel már újra pozitív a baszk alakulat mérlege!

Gipuzkoa Basket San Sebastian - Laboral Kutxa 76 - 78

Az első félidőben már 14 pontos hátrányban is volt a Lamont Hamiltont leszámítva teljes kerettel felálló vitoriai együttes, melyben először játszott igazán jól az új szerzemény, Giuseppe Poeta (14 pont), ám a vendégek a fordulás után sem tudták megfogni a 22 pontját 11-ből 8-as mezőnymutatóval összehozó David Doblast centerben.

Ezzel együtt két pont híján ledolgozták hátrányukat a Scariolo-tanítványok az utolsó etapra fordulva, sőt, a magyar légiós triplájával a 34. percben már vezetett a Laboral, ráadásul két perccel később Hanga támadólepattanója után Poeta hármasa már öt egységnyi baszk fórt eredményezett. A hajrában azért volt miért izgulni, ugyanis az olasz hátvéd képes volt mindkét büntetőjét elrontani két egységnyi előnynél, de Robinson hibázott a túloldalon, ezzel célba ért az Euroliga A-licences alakulat.

Hanga Ádám csereként pályára lépve összesen 16 percet kapott a bizonyításra, ami alatt 3 pontot, 3 lepattanót, 1 gólpasszt, 2 szerzett labdát, 1 blokkot és 1 eladott labdát írtak fel honfitársunk neve mellé. Mezőnyből csupán három kísérlete volt, ezek közül kettő a triplavonalon kívülről érkezett, s egy be is ment.

A már holtversenyben nyolcadik helyen álló Laboral legközelebb vasárnap 12:15-től játszik a Dobos Lászlót is soraiban tudó Zaragozával az ACB Ligában, méghozzá hazai környezetben. ám előbb az Euroligában is vár egy fontos megmérettetés Hangáékra, méghozzá pénteken 20:30-tól Milánóban.

A San Sebastian legjobb dobói: Doblas 22, Winchester 11/9, Ramsdell 11/6
A Laboral Kutxa legjobb dobói: Nocioni 18/3, Poeta 14/9, Heurtel 10


 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus