Hanga: Visszatérés jó játékkal (Király Kupa)

Ma este két meccs kihagyás után visszatért a Laboral Kutxa magyar légiósa, Hanga Ádám, aki nagyon jól és ponterősen, látványos blokkokkal szállt be a Valencia elleni harcba a Király Kupa negyeddöntőjében, de csapat ritka szerencsétlen módon kapott ki egy ponttal, így máris búcsúzott.

Laboral Kutxa - Valencia 73 - 74

A 18 pontos Nocioni húzta Laboral igen jól kezdett és sokáig őrizte az első negyedben megszerzett 10 pont körüli előnyét, de a második félidő derekára összeszedte magát a bajnokságban második helyen álló Valencia és Hanga korábbi manresai csapattársa, Justin Doellman főszereplésével egyenlíteni is tudott a véghajrá előtt, majd a végjátékban már előnyben is volt a Perasovic-legénység.

Ám Lamont Hamilton gyönyörű ziccerével még visszavette a vezetést a baszk alakulat, ám védekezésben butaságok sorát követte el Sergio Scariolo együttese, mely ráadásul a játékvezetők vitatható ítéletei miatt is nehéz helyzetben volt, ez utóbbit kihasználva Rafa Martinez harcolt ki két büntetőt az utolsó másodpercben és az egyiket értékesítve célba is juttatta a Valenciát, így honfitársunk klubja kiesett a Király Kupából.

Hanga csereként beállva 21 percet volt játékban, ami alatt 8 pontot, 2 lepattanót, 2 gólpasszt, 3 szerzett labdát és 3 blokkot írtak fel a neve mellé, a negatív oldalra pedig 3 labdaeladás került fel nála. Mezőnyből 6 kísérlete volt, melyek közül 3 sikeres (3-ból 1 a triplavonalon túlról).

A Laboral legközelebb jövőhét csütörtökön 20:45-től játszik, méghozzá az Euroligában a Fenerbahce Ülker vendégeként, majd szombaton 19:15-től a Real Madridot fogadja a spanyol bajnokságban.

A Valencia holnap 21:30-tól a Barcelona ellen meccselhet a Copa del Rey döntőjébe való bejutásért. A másik ágon szombaton 19:10-kor méri össze tudását a Real Madrid és a CAI Zaragoza.

A Laboral legjobb dobói: Nocioni 18/9, Pleiss 16, Hamilton 9
A Valencia legjobb dobói: R. Martinez 13/9, Lafayette 13/3, Dublejvics, Doellman 12/3-12/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus