Hangáék a Barca ellen, Roscóék az első győzelemért

Rosco Allenék 12:30-tól a szintén nyeretlen Movistar Estudiantest fogadják, míg Hanga Ádámék a Barcelona vendégei lesznek 17:00-tól.

Rio Natura Monbus Obradoiro (0-2) - Movistar Estudiantes (0-2) 12:30

Két nyeretlen csapat találkozik a most következő fordulóban, ám sajnos a Rosco Allent is soraiban tudó Obradoiro az, amely rosszabb formában van az első két forduló alapján - a Baskonia ellen esélyük sem volt, a Tenerife otthonában pedig 55 dobott pontig jutottak úgy, hogy Shayne Whittingtont leszámítva jó teljesítményt senki nem nyújtott. A madridi székhelyű Estudiantes az első fordulóban a Sevillától kapott ki, legutóbb viszont megszorongatták a Bilbaót idegenben, és kiegyensúlyozottabbnak tűnnek.

A hazaiaknál nagyon nehéz kiemelni húzóembereket - Rosco Allennek sem ment annyira legutóbb, de ez a már említett Whittingtonon kívül mindenkire elmondható volt. Ezzel szemben a túloldalon Edwin Jackson megbízhatóan hozza magát, de olyan játékosok vannak mellette, mint az Euroligában 6 évet lehúzó Omar Cook, a horvát center, Goran Suton, az amerikai Dylan Page, vagy az egykori francia válogatott Ali Traore - az állományt nézve erősebbek a vendégek. A hazai pálya Roscóék mellett szól, de nagyon össze kell szedniük magukat az eddig látottakhoz képest, mert az ma is kevés lesz, ennyi biztosnak tűnik.

Élőképes stream nincs a meccsről, de az élő statisztikát ezen a linken megtaláljátok.

FC Barcelona Lassa (1-0) - Baskonia Vitoria Gasteiz (2-0) 17:00

Mivel 17 csapatos a spanyol első osztály, így minden fordulóban pihen egy csapat - a másodikban ez a Barcelona volt, ezért állnak 1-0-val. Komoly előny lehet ez számukra, hiszen játszottak ugyan egy felkészülési mérkőzést az Oklahoma City Thunder ellen a héten, de Hanga Ádámék pénteken bajnoki mérkőzésen léptek pályára, az azért nem ugyanaz.

A vitoriai együttesnél Shane Larkin egyelőre borzasztóan jó igazolásnak tűnik, és az ő megállításával lesz gondja a Barcának is - Tornike Shengelia egyelőre talán túlságosan is a pontszerzésre koncentrál, de Hanga mellett Jaka Blazic is nagyon hasznosan kosarazik, Andrea Bargnani pedig második meccsén már 20 pontot szórt, igaz, ő aztán tényleg semmi másban nem jeleskedett. Az ő csatája érdekes lesz Ante Tomic-csal, mert mindketten jó scorerek, de egyikőjüket sem a védekezésükért szeretjük (Bargnani ráadásul kintről is veszélyes), rendesen megszórhatják magukat a másikról. A gránátvörös-kékek egyébként mélyebbek, majdnem minden posztra van két hasonló képességű játékosuk, a pihenés és a hazai pálya is mellettük szól, de eddig a Baskonia kellemes meglepetést nyújt - a várt visszaesésből nem látszik egyelőre semmi.

Érdekes pikantériát ad a meccsnek Hanga személye, hiszen a nyáron tárgyalt egymással a két gárda a magyar válogatott ászáról, úgy volt, hogy meg is egyeznek, aztán mégsem lett az egészből semmi. Ádám egyébként is minden meccsen a maximumot nyújtja, de ez talán még egy plusz motiváció lehet neki - megmutathatja a Barcának, hogy hibát követtek el, amikor nem adták meg a Baskoniának, amit kértek. Mindenesetre egy vendég győzelem egyértelmű jelzés lenne a mezőnynek, hogy edzőváltás és rengeteg játékoscsere ide vagy oda, Hangáékkal idén is bőven számolnia kell az élmezőny legelejének is.

A Barcelona-Baskonia rangadóhoz az élőképes streamet ezen a linken megtaláljátok.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus