Hangáék a Bilbaót fogadják, Roscóék a Fuenlabradát

Ma este 18:30-tól a Baskonia a Bilbaót, az Obradoiro pedig a Fuenlabradát fogadja a spanyol bajnokság alapszakaszának 17. fordulójában.

Baskonia Vitoria Gasteiz (10-5) - RETAbet Bilbao Basket (7-8)  18:30

Nagy meccsre van kilátás, mivel a vendégeknek nagyon kellene a győzelem ahhoz, hogy ott maradjanak a PO-ot jelentő helyek mögött közvetlenül, jelenleg kilencedikek. A Baskonia nagy formában kezdte januárt, hiszen három győzelmet arattak, ebből a Real Madrid és a UNICS Kazany ellen nagyarányú sikereket könyvelhettek el magabiztos játékkal, de legutóbb kikaptak a Darüssafaka otthonában - az utazás miatt fáradtak lehetnek. Hanga kifejezetten jól játszott az utóbbi időben, és gyakorlatilag Andrea Bargnanin kívül kezdi mindenki megtalálni a helyét a csapatban.

A Bilbao kiesett a EuroCup első csoportkörében, miután az ALBA Berlin, a Himki Moszkva, a Lietuvos Rytas és a Fuenlabrada ellen csak 3-5-ös mérleget értek el, amivel csoportutolsók lettek. Emellett a legutóbbi két meccsüket a bajnokságban is elbukták a Real Betis és a Gran Canaria ellen, így állnak most 7-8-cal. A forma egyértelműen a hazaiak mellett szól, a vendégek viszont pihentebbek, és az Alex Mumbru, Scott Bamforth, Ivan Buva, Micheal Eric, Axel Hervelle ötösfogatra figyelni is kell - jónevű, hasznos és ponterős játékosok egytől-egyig, az is igaz viszont, hogy mögöttük nem nagyon van kispad Jonathan Tabut leszámítva, egyértelműen sokkal mélyebb a Baskonia. A hazaiaknak áll a zászló, de kemény mérkőzésre számíthat Sito Alonso együttese.

Rio Natura Monbus Obradoiro (4-11) - Montakit Fuenlabrada (6-9)  18:30

Rosco Allenék gödörben vannak megint, legutóbbi négy mérkőzésüket elvesztették, és ebből háromszor esélyük sem volt gyakorlatilag - hozzá kell tenni, hogy a Real Madrid, a Barcelona, a Bilbao és az Unicaja Malaga ellen erre azért számítani lehetett. Most nagyon kellene nekik egy győzelem, mert azért nem az előbb említett csapatok szintje a Fuenlabrada, akikről múlt héten már írtunk, hiszen egy körrel korábban Hangáékkal játszottak. A vendégek azonban ebben a bajnokságban sokkal masszívabbak eddig, mint az Obradoiro, hárommeccses győzelmi sorozatukat legutóbb lezárta ugyan a Baskonia, de ott sem vallottak szégyent (69-77), a EuroCupban pedig a Gran Canariát megverték a hét közben (85-75). A kevésbé ismert játékosaik ellenére nagyon egyben van a gárda, úgyhogy ezen a találkozón ők az esélyesek - talán a fáradtságukat ki tudja használni a hazai együttes, a Rio Natura Monbusnak nagyon el kellene kezdenie megindulni felfelé, jelenleg ugyanis kiesőhelyen tanyáznak Roscóék.

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus