Hangáék a Tenerife ellen, Roscóék Murciában

Ma délben 12:30-tól Hanga Ádám és a Baskonia az eddig messze a várakozások fölött szereplő Iberostar Tenerifét fogadja, Rosco Allenék pedig ugyancsak fél 1-től a UCAM Murcia vendégei lesznek.

Baskonia Vitoria Gasteiz (6-3) - Iberostar Tenerife (7-2)  12:30

Hanga Ádámék nincsenek egyszerű menetelésben, és azért némi fáradtság kezd látszódni rajtuk - az elmúlt két hétben kikaptak a Valenciától és a Milanótól is, aztán hatalmas fordítást mutattak be a Bamberg és a Zaragoza ellen is a győzelmekért, a CSZKA Moszkva otthonában viszont az első negyed után nagy verést kaptak. Egyre inkább kezd kirajzolódni, hogy Ádám mellett Johannes Voigtmann, Rodrigue Beaubois és Shane Larkin (és ha egészséges, akkor Tornike Shengelia) a vezérek, Jaka Blazictól lehet még jó teljesítményt várni, a többiektől viszont nagyon kevés jön Chase Budingertől kezdve Andrea Bargnaniig.

Ellenfelük most az a Tenerife, amely a korábbi évekhez képest kategóriákat lépett előre - négy éve jutottak vissza az első osztályba, azóta 9-nél még nem végeztek jobb helyen. Idén jelenleg 7-2-vel a spanyol bajnokság harmadik helyén állnak, a Bajnokok Ligájában pedig 4-2-vel szintén továbbjutó pozíciót foglalnak el - október végén kikaptak a Malagától egyetlen ponttal (72-73), és két hete volt egy hullámvölgyük, amikor hosszabbításban kikaptak a SIG Strasbourgtól (66-70) és az Ooestendétől (66-62) a BL-ben, közben pedig a Real Madridtól a bajnokságban (86-59). Azóta egy-egy győzelmet begyűjöttek mindkét sorozatban, 46 ponttal verték a Fuenlabradát (96-50), a heti MVP-nek választott Jorgosz Bogrisz vezetésével pedig az Avellinót (75-76) a nemzetközi porondon. Borzasztóan sok lábon állnak, gyakorlatilag bárki képes nyerőember lenni a centerek (Bogrisz, Fran Vasquez), a hátvédek (Davin White, Ferran Bassas, Rodrigo San Miguel) és a kiváló wingjeik közül is (Tim Abromaitis, Will Hanley, Aaron Doornekamp, Javier Beiran), csapatként oldják meg a pattanózást és a pontszerzést is, külön kiemelni nem nagyon érdemes senkit.

Az előző hetekben a Valencia és a Zaragoza ellen sem volt könnyű dolga Hangáéknak, a Tenerife azonban még hazai pályán is nehezebb lehet egy fokkal. A vendégek hiába nemzetközi kupáznak a Baskoniához hasonlóan, így hiába lehetnek hasonlóan, még ha nem is ugyanannyira fáradtak, és hiába vannak kevésbé ismert játékosaik, idei játékuk (és a helyezéseik) alapján ez egy nagy rangadó lesz, ahova össze kell szednie magát a vitoriai alakulatnak, ha nem akar még egy vereséget begyűjteni a héten.

Az élőképes streamet ezen a linken láthatjátok!

Az élő statisztikát itt találjátok!
 

UCAM Murcia (3-6) - Rio Natura Monbus Obradoiro (2-7)  12:30

Az Obradoiro egész jó formát mutatott már az elmúlt hetekben, a Zaragoza legyőzése után kiskülönbségű vereségeket szenvedtek el a Gran Canariától és az Andorrától is, az két vállalható zakó egyébként is. Mai ellenfelük azonban hiába áll a bajnokságban csak 3-6-tal, egy fokkal komolyabb játékerőt képvisel az eddigiek alapján - 6 vereségükből egyet a Baskoniától szenvedtek el, majd volt egy 5-ös bukósorozatuk, de a Real Madrid, a Zaragoza (idegenben), a Gran Canaria, az Andorra és a Barcelona ellen, ettől a 3-6-tól tehát nem kell pálcát törni fölöttük. A EuroCupban is játszanak ráadásul, ott pedig 4-2-vel már tovább is jutottak a C-csoportból - oda-vissza kikaptak a Bayern Münchentől, de oda-vissza legyőzték a Buducsnosztot, megverték a Malagát és idegenben a Zenitet is.

Két kiemelkedő emberük van. Egyrészt a brazil center, Vitor Faverani, aki korábban játszott az NBA-ben is a Boston Celticsnél, és a Maccabi Tel-Avivtól érkezett. A másik pedig az argentin válogatott irányítója, Facundo Campazzo, aki 13.9 pontjával a 9., 6.6 gólpasszával pedig a második az egész spanyol első osztályban. Mellettük van fontos szerepe a pattanózásban Sadiel Rojasnak, a külső dobásokban Billy Baronnak, Jose Angel Antelónak és Vitor Benitének, valamint a sokoldalú Nemanja Radovics tud még meghatározó kiegészítő lenni. Kár lenne szépíteni, hogy a Murcia a találkozó esélyese (nem mellékes, hogy ők játszanak majd hazai környezetben), és eddig a kötelezőket hozták a spanyol pontvadászatban is (Joventut, Manresa, legutóbb Real Betis), de az Obradoiro utóbbi időben mutatott formája bizakodásra adhat okot, hogy legalább egy szoros mérkőzést láthatunk majd.

Az élőképes streamet ezen a linken találjátok!

Az élő statisztika erre a linkre kattintva elérhető!

Foto, Slide - baskonia.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus