Hangáék fontos győzelemmel búcsúztatták a 2017-es évet

Az elején beragadt a Barca, de utána fokozatosan őrölte fel dobogós ellenfelét, és Hanga hathatós segítségével "hatpontos" sikert aratott.

Spanyol bajnokság, alapszakasz, 14. forduló

FC Barcelona Lassa (9-4) – Montakit Fuenlabrada (10-4) 101–74 (20-16, 26-20, 25-13, 30-25)

Kéthetes szünet után lépett pályára a bajnokságban a Barcelona, mivel december 24-ei, Gipuzkoa elleni idegenbeli meccsüket március 2-ára halasztották. A hét közben Moszkvában, a Himki ellen fontos győzelmet arató katalán sztárcsapat bukdácsol az Euroligában, de az ACB-ben ott vannak a dobogó közvetlen közelében, csakúgy, mint ellenfelük, a Fuenlabrada, így parázs meccsre volt kilátás a közvetlen riválisok között. 

A vendégek alaposan be is kezdtek, 0-8-ra vezettek, utána viszont nagyon megszigorította védekezését a Barcelona, Hanga vezetésével teljesen elszívták a levegőt a Fuenlabrada mezőnyjátékosai elől, támadásban pedig honfitársunk hét pontjára is támaszkodva a negyed végére megfordították az állást. A második negyedben is a Barcelona ritmusában folyt a játék, de hátul rendre hibáztak, így nem tudtak elszakadni – egészen a félidő hajrájáig, amikor a padról visszatérő Hanga felpörgette a védekezést, és pillanatok alatt 10 pontra nőtt a differencia. A játékrész utolsó mozzanata is Ádám nevéhez fűződött egy méretes kiosztott blokk formájában. 

Fordulás után Hanga triplával és remek védekezésekkel segített, illetve jól találta meg többször is Tomicot a palánk alatt, Navarro is beindult, így 61-44-re meglépett a hazai csapat. Egy időkérést követően stabilizálni tudta játékát a Fuenlabrada, de közelebb nem tudott jönni - a negyed végén Heurtel buzzer triplájával 22 pontra hízott a differencia. A negyedik játékrészben már a hazai húzóemberek nem is léptek pályára, a meccs vége gálába torkollott, a Barcelona maximálisan kiszolgálva közönségét kiütéses győzelmet aratott. 

Hanga Ádám kezdőként lépett pályára, három negyed alatt összesen szűk 22 percet játszott, ez idő alatt 12 pontot szerzett (2/4 kétpontos, 2/3 tripla, 2/2 büntető), mellétett 4 lepattanót, 2 gólpasszt, 2 blokkot és egy szerzett labdát, egy faultot harcolt ki, a negatív oldalon mindössze 3 beütött faultja akadt. Ezzel 16 VAL-t gyűjtött, a kezdőötösben a második legtöbbet, összességében a negyedik legtöbbet. 

A Barcelona legjobb dobói: Heurtel 15/3, Seraphin 13, Hanga 12/6, Claver 12/3.
A Fuenlabrada legjobb dobói: Cruz 17, Eyenga 15, Popovic 13/6.

A Barcelona legközelebb január 4-én, csütörtökön a CSZKA Moszkvát látja vendégül, a bajnokságban pedig 7-én vasárnap a Real Betis vendége lesz. 

fotó: euroleague.net

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus