Hangáék hatalmas bravúr kapujában álltak

Hanga Ádám nagyon jól játszott ma este az Olasz Kupa negyeddöntőjében az Olimpia Milano ellen, de a győztes tripla már nem jött össze neki

Olasz Kupa, negyeddöntő

Olimpia Milano - Sidigas Avellino 60 - 58

Hanga Ádám kezdőként 33 percet volt pályán, ami alatt 15 pont, 8 lepattanó, 3 gólpassz, 2 szerzett labda, 1 blokk és 3 kiharcolt fault került fel a neve mellé, a negatív oldalon pedig 4 eladott labda szerepelt nála. Mezőnyből 5/13-mal végzett (0/3 triplából), illetve 5/6-os büntetőzéssel zárt.

A torokgyulladás miatt játékra ezúttal nem alkalmas DJ Anosike nélkül nagyon szűk rotációval kellett, hogy csatába induljanak a Vitucci-tanítványok a bajnoki címvédő ellen, melytől hétfőn az alapszakaszban kaptak ki, ám most félig-meddig semleges helyszínen, Desióban harcolhattak a továbbjutásért. A derbi végig nagyon kiélezett volt, a szokásosnál feszültebben játszó Euroliga Top 16-os rivális kihasználta, hogy a hajrában Sundiata Gaines büntetőt rontott, illetve hogy Adrian Banks egálnál eladta a labdát 20 másodperccel a vége előtt. A kegyelemdöfést az amúgy gyengén játszó Marson Brooks (6 pont, 6 eladott labda, 3 gólpassz) adta meg duplájával, amikor már csak egy szekundum volt hátra, az időkérés után Hanga még szorult helyzetből triplázhatott, ám kísérlete nem ért célt, ezzel továbbment a Milano.

Bár a kupaküzdelmek befejeződtek Ádámék számára, ám a bajnoki alapszakasz folytatásában vasárnap a Capo d'Orlandót fogadja 18:15-től honfitársunk klubja.

A Milano legjobb dobói: Samuels 19, Kleiza 10/6, A. Gentile, Hackett 8-8
Az Avellino legjobb dobói: Harper 19/3, Hanga 15, Banks 9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus