Hangáék Madridban nyertek thrillert!

A spanyol bajnokság alapszakaszának 23. fordulójában a Lamar Odommal sérülés miatt szerződést bontó Laboral Kutxa óriási izgalmak után nyert az Estudiantes Madrid otthonában, ezzel újra pozitív tartományba került Hanga Ádám klubja és nagy lépést tett a rájátszásba jutás felé!

Estudiantes Madrid - Laboral Kutxa 84 - 87

Az Odom mellett még Hamiltont is nélkülöző baszk alakulat sokkal tudatosabb játékkal és nagyobb hatékonysággal játszott, mint hét közben az Euroligában, s ennek köszönhetően az első három negyedben folyamatosan előnyben, néha kétszámjegyű fórban volt a Scariolo-legénység. A padról érkezvén 15 pontot hintő David Jelinek, a szintén 15-öt szóró Fernando San Emeterio és a most a jobbik arcát mutató Thomas Heurtel (10 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz, 3 szerzett labda) mind nagyot játszottak vendég oldalon, de a fővárosiak így is visszakapaszkodtak és a hajrára egál meccset csináltak.

Szerencsére kijött, hogy melyik a tapasztaltabb gárda és az Estudiantes nem tudott túllendülni a holtponton, így célba ért a most már 12-11-es mérlegével a megosztott hetedik helyen álló Laboral.

A csereként 18 percet kapó Hanga 6 pontot, 5 lepattanót, 2 gólpasszt, 2 kiharcolt faultot és 3 szerzett labdát jegyzett 3-ból 2-es mezőnyözéssel (2-ből 1 tripla) és 2-ből 1-es büntetőzéssel.

A Laboral legközelebb jövő pénteken 20:30-tól játszik, méghozzá az Euroligában a címvédő Olympiakosz otthonában, majd a bajnokságban az ugyanolyan mérleggel rendelkező Cajasol Sevillával meccselnek hazai környezetben Ádámék, vasárnap 18:00-tól.
 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus