Hangáék megverték a Barcelonát!

Ma este a spanyol bajnokság alapszakaszának 14. fordulójában legyőzte a nálánál magasabban jegyzett Barcelonát a Hanga Ádámot is soraiban tudó Laboral Kutxa és ezzel nagyot lépett a Király Kupa részvétel felé!

Laboral Kutxa - FC Barcelona 76 - 72

Az utóbbi bő egy hétben két nagy győzelmet is arató baszk alakulat nem vetette be ezen az estén új szerzeményét, Giuseppe Poetát, annál fontosabb volt viszont, hogy Tibor Pleiss (17 pont) már egészségesnek látszott és játszott, valamint Andres Nocioni, a végül győztesnek titulálható kosarat szerző argentin négyesben nagyot alkotott (19 pont, 6 lepattanó).

A szinte végig pici előnyben kosarazó Scariolo-legénység a hajrában egálnál tehát előbb betalált, majd Navarrón kivédekezte a Barca egyenlítési kísérletét, s végül a vonalról bebiztosította a diadalt a hazai gárda, mely ezennel már 7-7-tel áll a spanyol bajnokságban, amivel már csak egy győzelemnyire van a Top 8-tól.

Hanga Ádám csereként beállva 12 percet tölthetett játékban, ami alatt 3 pont, 2 lepattanó és 2 gólpassz került fel a statisztikai lapjára, méghozzá 2-ből 1-es mezőnyözéssel (1-ből 1 tripla).

A Laboral Kutxa legközelebb pénteken 20:30-tól lép pályára, méghozzá az Euroligában, a Panathinaikosz ellen, hazai környezetben, majd vasárnap 12:00-tól San Sebastianban van jelenése Hanga Ádám klubjának, akkor már a spanyol ACB Liga 15. fordulójában.

A Laboral Kutxa legjobb dobói: Nocioni 19/9, Pleiss 17

A Barcelona legjobb dobói: Tomic 12, Papanikolau, Oleson 10/6-10/6

Részletek hamarosan!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus