Hangáék Milánóban arattak nagyon fontos győzelmet

Válogatottunk klasszisa remekelt, vezérletével a közvetlen rivális Olimpia Milano ellen ért el igen értékes idegenbeli sikert a Barcelona.

Euroliga, alapszakasz, 17. forduló

AX Armani Exchange Olimpia Milano (olasz, 8-9) – FC Barcelona Lassa (spanyol, 10-7) 85-90

Az eheti dupla Euroliga-forduló első állomásaként a Barcelona az egyik közvetlen riválisához, az Olimpia Milanohoz látogatott. A meccs a várakozásoknak megfelelően nagyon szorosan alakult, viszont inkább a katalánoknak kedvező lassabb iramban zajlott. Az első negyedben többek között Hanga dupláinak is köszönhetően a Barca került néhány pontos előnybe, majd a James és Gudaitis pontjaira építő Milano fordított, a félidőben ők vezettek minimális különbséggel (37-36).

A nagyszünet után az olaszok szerezték ugyan az első kosarat, ám Heurtel és Ribas ketten csináltak egy 10-0-s rohamot, amivel a Barca került ezen a meccsen addig nagynak számító 7 pontos előnybe (39-46). Állandósult a vendégek vezetése, és mikor Micov triplájával feljött 3 pontra a Milano, Hanga Ádám vette hátára csapatát. Válogatottunk kiválósága szinte a teljes repertoárját bemutatta védekezésben és támadásban egyaránt, többek között labdaszerzésből zsákolt és triplát is dobott. 10 ponttal lépett meg a Barca (66-76), akiknek a folytatásban is mindenre volt válaszuk, így teljesen megérdemelt és roppant értékes sikerrel a zsebükben távoztak a divat fővárosából

Hanga Ádám kezdőként lépett pályára a Barcelonában és 26 perc alatt 15 pontig (5/5 dupla, 2/1 tripla, 2/2 büntető) jutott szinte tökéletes dobóteljesítménnyel, emellett leszedett 5 lepattanót és szerzett 3 labdát, beütött 3 és kiharcolt 1 faultot, így 20-as indexmutatóval zárt.

A Milano legjobb dobói: Micov 20/12, James 20/6, Gudaitis 16, Brooks 11/6
A Barcelona legjobb dobói: Heurtel 21/6, Seraphin 16, Hanga 15/3, Ribas 11/9

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus