Hangáék nehezen, de nyertek a Kane vezette Betis ellen

Hanga Ádám és csapata, a Baskonia hiába volt sokkal esélyesebb a Real Betisnél, nagyon megszenvedett a magyar válogatott honosítandó irányítója, DeAndre Kane vezette sevillai együttessel - végül 79-75-re győzött a vitoriai alakulat.

Spanyol bajnokság, alapszakasz, 27. forduló
Baskonia Vitoria Gasteiz (18-7) - Real Betis Energia Plus (8-17) 79-75

Budinger révén nem kezdett rosszul a hazai gárda, de a magyar válogatott honosítandó irányítója, DeAndre Kane, valamint Sztojanovszki és Nachbar révén a vendégek az első 7 percben 7 pontos előny szereztek (8-15). Itt megszerzett fórjuk elég sokáig kitartott, hiszen 7 pontos, első negyedvégi előnyük (12-19) a második felvonásban sem fordult hátránnyá - támadásban néha nem voltak a helyzet magaslatán, de nem 1-1 emberre épült a játékuk, míg a vitoriai gárda sokszor vállalhatatlan támadójátékot mutatott be, egyáltalán nem koncentráltak elöl, ezt is mutatja 30 dobott pontjuk 20 perc alatt (30-35).

A fordulás után azért változott a hazaiak fordulatszáma, magasabb fokozatba kapcsoltak, és bár Kane 2+1-ével indult a negyed, a 23. perc végére Hanga duplája már az egyenlítést jelentette (39-39). Nem tudott azonban komolyabb előnyt szerezni a Baskonia, innentől kezdve fej-fej mellett haladtak a felek - a vendégeknél nagyon beindult Lockett mellett Mahalbasic, és a záró 10 percre még nagyrészt neki köszönhetően fordultak a felek 53-54-es állással. Az utolsó játékrészben aztán átvette az irányítást Sito Alonso alakulata, de továbbra sem tudták eldönteni a meccset az osztrák válogatott Mahalbasic miatt. Laprovittola és Budinger kosarai révén nyílt egy kisebb különbség a két gárda között, és végül ez döntött is. Larkin az utolsó perc elején ziccert értékesített, ezzel 6 pont lett a differencia a két gárda között, a végén a büntetőket is bedobálták a hazaiak, így 79-75-re győzött a Baskonia.

Hanga Ádám 24 perc alatt 9 pontot (4/5 dupla, 0/3 tripla, 1/2 büntető), 4 gólpasszt, 2 lepattanót, 1 blokkot, 1 eladott labdát, 4 beütött és 2 kiharcolt faultot jegyzett, így 8 VAL-lal zárt. A túloldalon DeAndre Kane vitte a prímet, aki 27 és fél perc alatt 15 ponttal (7/10 dupla, 0/3 tripla, 1/1 büntető), 8 pattanóval, 4 gólpasszal, 1 szerzett és 2 eladott labdával, valamint 3 beütött és 2 kiharcolt faulttal, 18 VAL-lal végzett. Ez volt egyébként a vendégeknél az egyik legjobb teljesítmény Mahalbasicé mellett, Kane pedig igazolta a korábbi hírét - nincs kifejezetten jó keze, nem klasszikus értelemben vett irányító, de magas és atletikus egyes, aki ezt kihasználva posztjához képest extra pattanózó, védekezésben is odateszi magát, valamint nem tekeredik rá a labdára. Kenny Chery nem játszott, Sztrahinja Milosevics pedig 14 perc alatt 1 pontot (1/2 büntető), 2 pattanót, 1 gólpasszt, 1-1 szerzett és eladott labdát, valamint 4 beütött és 2 kiharcolt faultot hozott össze 1 VAL-ért.

A Baskonia legjobb dobói: Budinger 15/3, Larkin 15/3, Laprovittola 11/6.

A Real Betis legjobb dobói: Mahalbasic 17, DeAndre Kane 15, Nachbar 14/3.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus