Hangáék nyertek, Roscóék kikaptak

A Barcelona a Joventutot győzte le, a Tenerife pedig a Murcia otthonában kapott ki a spanyol bajnokság 18. fordulójában.

A spanyol bajnokság alapszakaszának 18. fordulóját rendezik a hétvégén, a két magyar érdekeltségű összecsapást pedig ma kora délután játszották.

A Tenerife bár elrontotta a középső két negyedét a UCAM Murcia otthonában (12 ponttal kaptak ki összesen ebben a 20 percben), de az utolsó másfél percre még 72-70-es vezetéssel fordultak. Itt aztán nem sok minden jött össze a BL címvédőjének, a hazaiak fordítottak, Tobey két másodperccel a vége előtt két büntetőt is kihagyott az egyenlítésért, így végül 74-72-re a Murcia győzött. Rosco Allen megint csapata legjobbjai között volt, 21 és fél perc alatt 14 pontot (2/5 dupla, 1/3 tripla, 7/11 büntető), 6 pattanót, 3 eladott labdát, illetve 3 beütött és 7 kiharcolt faultot jegyzett. A Tenerife ezzel a vereséggel 10-8-val áll a PO-vonal környékén.

A Barcelona a Divina Seguros Joventutot fogadta, és egy jóval simább mérkőzést vívtak a katalánok - az első negyedben a védekezéssel, a másodikban a támadójátékkal nem volt gondjuk, a félidőre 11 pontos előnyt szereztek, amit meg is őriztek a fordulás után, végül 91-79-re győztek. Hanga Ádám holtversenyben csapata leghasznosabb játékosa volt a statisztika alapján - 15 pontot (2/3 dupla, 2/2 tripla, 5/6 büntető), 5-5 pattanót és eladott labdát, 3-3 gólpasszt és szerzett labdát, 1 blokkot, valamint 3-3 beütött és kiharcolt személyi hibát írhattak fel mellé a statisztikusok, ami összesen 20 VAL-t ért. A Barcelona 12-6-tal a tabella harmadik helyén áll.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus