Hangáék rossz kezdés után magabiztosan verték az Efest

Az első negyedet még elrontotta a Barcelona, de onnantól magabiztosan játszva győzte le az előtte álló török gárdát, Hanga remeklésével.

Euroliga, alapszakasz, 15. forduló

FC Barcelona Lassa (spanyol, 8-7) - Anadolu Efes Istanbul (török, 9-6) 80-65

A négy korábbi Hanga-csapattárssal (Beaubois, Larkin, Moerman, Pleiss) felálló törökök hengereltek az első percekben és próbáltak minél jobban meglógni, de a negyed végére már 23-29-re visszajött a meccsbe a Barca, mely a következő két etapban összesen nem kapott 29 pontot Micicséktől. A szó szerint minden statisztikai kategóriában jobban teljesítő katalánok a félidőre viszont 11 pontos hátrányba kerültek ennek ellenére is, így a fordulás után valami egészen más kellett Szvetiszlav Pesics fiaitól, akik szépen kivették a játékból a vendégek kulcsembereit, így a második félidőben összesen 15 (!) pontot elérő Efes végül simán kikapott Barcelonában az alapszakasz feléhez érve.

A 14 pontját mindössze két rontott mezőnydobással elérő Oriola (5/7 mezőnyből, 2/2 triplából, 2/2 büntetőből) volt az igazi x-faktor ezen a derbin, de érdemes kiemelnünk a magyar hátvéd/bedobó védőmunkáját is. Ma két rövidebb rosszabb periódust leszámítva tanárian működött a Barca csapatvédekezése

A nagyon jó ritmusban és kevés hibával játszó Hanga Ádám kezdőként bő 25 perccet kapott, ami alatt 10 pontig (4/6 mezőnyből, 0/2 triplából, 2/2 büntetőből), 2 lepattanóig, 3 gólpasszig, 3 szerzett labdáig, 4 kiharcolt faultig, összesen a mérkőzésen (holtversenyben) legmagasabb 15-ös indexmutatóig jutott, mindössze 1 eladott labdával.

A Barcelona legjobb dobói: Oriola 14/6, Singleton 13/6, Seraphin 13, Hanga 10
Az Efes legjobb dobói: Motum 13/6, Micics 11/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus