Hangáék újabb nagy skalpja: már nem veretlen a Valencia!

A spanyol bajnokságot 18-0-s mérleggel kezdő Valencia először Hangáék csarnokában kapott ki, honfitársunk most büntetőzésben emelkedett ki

Laboral Kutxa - Valencia Basket 79 - 73

Hanga Ádám kezdőként 26 percet játszott, ami alatt 7 pontot, 3 lepattanót, 1 gólpasszt, 3 szerzett labdát, 1 blokkot és 5 kiharcolt faultot tett a közösbe, a negatív oldalon pedig 1 eladott labda szerepelt a neve mellett. Mezőnyből 1/4-gyel zárt (0/3 triplából), viszont a büntetővonalról sokat és precízen dobott (5/6).

A Valenciát idegenben már majdnem meg tudta csípni a mai rivális egykori edzője, Velimir Perasovic és legénysége, ám akkor vitatható körülmények közt kapott ki a Laboral. Dubljevicsék azóta sem találtak legyőzőre az ACB Ligában - bár időközben 12 megnyert Európa Kupa-derbi után nemzetközi fronton már látszott, hogy vannak rések a korábban sérthetetlennek látszó pajzson, hiszen ott zsinórban háromszor kapott ki a Martinez-legénység.

A mai csata sokáig rangadóhoz méltóan alakult, ám a hazaiak végül a hosszabb időre kidőlő Shengelia nélkül is dominálni tudtak a második félidőben s a vártnál talán könnyebben győzték le a listavezetőt. Ezzel maradt harmadik a fantasztikus formában lévő baszk gárda 15-4-es mérlegével. A kulcsember ma az öt triplát hintő Darius Adams volt, ám a dupla duplázó Buruszisz (13 pont, 11 lepattanó) is hozta, ami tőle elvárható, míg a másik oldalon a 27-et szóró Justin Hamilton nagyon egyedül maradt.

A Laboral legközelebb csütörtökön játszik, méghozzá hazai környezetben a Bamberg ellen az Euroligában, majd szombaton 20:00-tól Obradoiróban lépnek pályára Hangáék. 

A Laboral legjobb dobói: Adams 21/15, Buruszisz 13/6, Tillie 11/3
A Valencia legjobb dobói: Hamilton 27/6, Dubljevics 17/3, R. Martinez 10/6, Lucsics 10

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus