Hangáéknak a vereség ellenére megvan a kupa-részvétel!

Honfitársunk először maradt pont nélkül olaszországi pályafutása alatt, s az Avellino vesztett, ám ott lesz az Olasz Kupa nyolcasdöntőjében!

Sidigas Avellino - Openjombents Varese 67 - 91

Hanga Ádám kezdőként szerepelve összesen 26 percet volt játékban, ami alatt mind a hét mezőnykísérletét elrontotta (0/2 triplából), viszont volt 3 lepattanója, 3 gólpassza, 3 blokkja és 1 szerzett labdája, a negatív oldalon pedig 2 eladott labda került fel a neve mellé.

Mivel ennek a találkozónak a kezdetére már eldőlt, hogy a Cantu Roma elleni vereségével mindenképp az Avellino lesz a nyolcadik résztvevő Desióban az Olasz Kupa Nyolcasdöntőjén február közepén, s majd a bajnoki címvédő, Euroliga-menő Olimpia Milano ellen vívhatja meg az ottani negyeddöntőt a Vitucci-legénység. Talán ez is közrejátszhatott abban, hogy a megszokottnál sokkal kevesebb koncentrációval játszott a hazai gárda, s azt leszámítva, hogy a második negyed végén visszajött kétszámjegyű hátrányból, gyakorlatilag esélye sem volt a tabellán mögötte elhelyezkedő Varese ellen, melynek mai legjobbja a 21-et szóró ex-NBA-s, Andy Rautins volt. A vendégeknél a korábban a Miamiban és a Denverben is profiskodó francia válogatott Yakhouba Diawara (15 pont) is hozta magát, a számos új felállást próbálgató Avellino ezzel pedig újra negatív tartományba került (7-8) és a rájátszásba jutás szempontjából még lehet, hogy fájó vereséget szenvedett el saját szurkolói előtt.

Hangáék legközelebb január 25-én, azaz két hét múlva vasárnap lépnek fel a bajnokságban, méghozzá a Venezia vendégeként 18:15-től, ám Ádámnak addig még van egy kellemes kötelezettsége, hiszen ott lesz az olasz All-Star Gálán jövő szombaton!

Az Avellino legjobb dobói: Banks 18, Harper 11/3, Cortese 10/6
A Varese legjobb dobói: Rautins 21/18, D. Robinson 17/3, Callahan 16/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus