Hangáéknak harmadszor sem okozott gondot a Baskonia

Magabiztosan, az elejétől a végéig vezetve bizonyult jobbnak a Real Madrid a baszkoknál, idén immár harmadszor.

 

Euroliga, alapszakasz, 21. forduló

Real Madrid (spanyol, 15-3) – Bitci Baskonia Vitoria-Gasteiz (spanyol, 7-12) 89-74

A héten ismét dupla fordulót rendeztek (volna) az Euroligában, ám a Real Madrid keddre tervezett, Crvena Zvezda elleni fellépése elmaradt, ahogy a mostani ellenfél, a Baskonia sem lépett pályára. Már alig maradt olyan játékos a madridiak keretében, aki nem kapta el a Covidot az utóbbi hetekben, és most közülük Rudy Fernandez illetve Edy Tavares tesztje is pozitív lett, így természetesen ők is kihagynak néhány mérkőzést. Egy nagy visszatérő azonban volt a királyiaknál, hiszen Trey Thompkins a szezonbeli első Euroliga-meccsére készült.

A Real és a Baskonia idén már kétszer találkoztak egymással, mindkétszer Vitoriában, és mindkétszer Hangáék nyertek nagyon magabiztosan, így most a spanyol fővárosban is ők voltak az egyértelmű favoritok. A találkozó pedig ennek megfelelően is alakult, hiszen a Real Guerschon Yabusele kosaraival gyorsan kétszámjegyű előnybe került (23-13), a megállíthatatlan francia kiscsatár csapata első 23 pontjából 13-at jegyzett. Ezt követően bátran forgathatta csapatát Pablo Laso, a keretek mélysége közti különbség tapintható volt, így a Real ismét csak roppant magabiztosan, végig vezetve győzte le a baszkokat.

Hanga Ádám ezúttal a padról szállt be a Real Madridban, és a megszokottnál kevesebbet játszott, csak az első félidőben lépett pályára. A pályán töltött 11 perce során elhibázta a két mezőnykísérletét, adott 2 gólpasszt, illetve beütött 2 (véleményes) faultot.

A Real Madrid legjobb dobói: Yabusele 17/3, Abalde 15/6, Randolph 13/3, Poirier 11, Thompkins, Taylor 10/6-10/6
A Baskonia legjobb dobói: Baldwin 16/3, Enoch 11, Giedraitis 10/6

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus