Három negyedig kiválóan tartotta magát az Olaj

Három negyedig fej-fej mellett haladt a Szolnoki Olaj KK a Galatasaray-jal, végül a törökök 54-74 arányban diadalmaskodtak.

EuroCup, Második Csoportkör, N csoport, 4. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 1-3) - Galatasaray Odeabank (török, 3-1) 54-74 (13-18, 19-17, 13-12, 9-27)

Szolnok: Wittmann 8/6, Kovács P. 7/3, Vojvoda 7, Boriszov 5/3, Gregory 6.
Csere: Burrell 13, Keller 2, Jones 4, Vrbanc 2.

Galatasaray: Güler 6, Köksal -, Schilb 11/9, Micov 25/15, Lasme 6.
Csere: Davis 3, Dorsey 10, Jerrells 12/12, Sanli 1, Arar -, Cantekin -.

Micov négy pontjával indult a találkozó, de pár perc alatt világossá vált, hogy a védekezés a támadójáték fölé nőtt mindkét oldalon. Az Olaj borzasztóan szenvedett az agresszíven játszó törökök szorításában, támadásban alig-alig tudott a Szolnok értékelhetőt nyújtani - az első 5 percben Gregory egy büntetőjét és egy beszenvedett Wittmann-ziccert jegyezhettek fel nekik a statisztikusok. Szerencsére a Galata sem volt annyira pontos, mint egy hete, így 5 perc játék után csak 3 pont volt a differencia (3-6). A negyed második felére indultak be a csapatok elöl is (szűk egy perc alatt 4-4 pontot szórt a két együttes), de a Galata jött ki jobban ebből, Dorsey és Jerrells kosarai után 15-7-re húztak el. Az utolsó másfél perc szerencsére sokkal jobban sikerült a Szolnoknak - Jones ugyan rálépett a triplavonalra, Keller pedig csak harmadjára tudta bedobni a labdát, de mindkét akció kosárral végződött, ahogy a negyed is Burrell révén (13-18).

Dorsey és Güler kosaraival próbálta meg tartani előnyét a török gárda a második negyed elején, de az első percekben látott betonvédekezésüknek nyoma sem volt már, Burrell pedig ezúttal kifejezetten hatékonyan játszott - vezetésével a 13. perc közepén egyenlített a magyar bajnok, az amerikai irányító pedig ekkor már 8 pontnál és 3 gólpassznál járt (21-21). Burrell újabb két duplája azt jelentette, hogy Micov hiába volt tarthatatlan a túloldalon (15 pontot szórt az első félidőben, 12-nél járt már ekkor), a negyed feléhez döntetlennel érkeztek a felek (25-25). Wittmann triplájával először vezetett a mérkőzés folyamán a Szolnok, viszont az első játékrésszel ellentétben ennek a 10 percnek pont a második fele sikeredett pontszegényebbre - Schilb két büntetője volt az összes kosár az utolsó két percig (28-27). Schilb triplájával volt meg a török vezetés is, ám Gregory erre, illetve Lasme duplájára is válaszolni tudott. Micov hármasa zárta a félidőt, de mindössze 3 pont volt az Olaj hátránya a nagyszünetben (32-35).

A fordulást követően Dorsey és Micov kosaraival jól indított a Galata, de Wittmann és Kovács is triplával válaszolt, így csökkent a távolság két pontra, Güler és Boriszov kosárváltása után pedig megint befagyott kicsit az eredményjelző (40-42). Vojvoda a 25. perc elején értékesíthetett és értékesített is 3 büntetőt, amivel megint a szolnokiaknál volt a fór, majd Dorsey válaszolt, ezt a szakaszt azonban nagyon sok hiba tarkította mindkét oldalon, a jó negyedkezdés után megint nem nagyon tudott betalálni egyik gárda sem (43-44). Vrbanc a 28. perc végén szerezte vissza a vezetést a házigazdának, de Jerrells azonnal válaszolt kintről, az utolsó két percben pedig egyetlen kosár sem esett egyik oldalon sem - a törökök még a Dorsey jóvoltából összeszedett rengeteg támadópattanóval sem mindig tudtak mit kezdeni, ziccereket is hibáztak, az Olajnál pedig Burrell túlpörgött, más meg nem nagyon tudott helyzeteket kialakítani -, így kétpontos vendég vezetéssel fordultak a csapatok az utolsó felvonásra (45-47).

A záró negyed Dorsey kettesével indult (a 6. támadópattanóját szerezte meg előtte), Jerrells és Schilb triplái után pedig kezdett vészesen nagyra nőni a házigazda hátránya (48-55), Pór Péter időt is kért. A játékmegszakítás után sem változott sok minden: Dorsey támadópattanó, Schilb tripla, így először a meccs folyamán megvolt a közte 10 is a 34. percben (48-58). Micov is újra megrázta magát, 7 pontot szórt zsinórban a törököknek, így megint időt kellett kérnie Pór Péternek a 36. percben (51-65). Kovács Péter szép betörésére Lasme válaszolt ezúttal 4 ponttal, de ekkor már érezhető volt, hogy kicsit összeesett az Olaj - talán lélekben és fizikálisan egyaránt. Három negyedig pazarul tartotta magát a magyar bajnok így is, de a végén fejet kellett hajtania a nagyobb tudás előtt - a Galatasaray 54-74 arányban győzött.
 

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus