Három negyednyi előnyt adott az ASE

Az első félidőben 11 pontos hátrányt szedett össze a nagyon erőtlenül támadó Atomerőmű, és a harmadik negyed végén már 20 ponttal tartott előrébb a nagyváradi együttes. A paksiak azonban nem adták fel, az utolsó játékrész elejét nagyon megnyomták, azonban a nagy hajrá már nem volt elég arra, hogy eltüntessék a tetemes különbséget. 

EuroChallenge, alapszakasz-csoportkör, B csoport, 4. forduló:
 

CSM Oradea (román, 2-2) – Atomerőmű SE (magyar, 1-3) 90-74 (21-17, 24-17, 23-14, 22-26)

Oradea: Subotic 17/3, Denison 17, Nicoara 19/3, Franklin 5/3, Dillon 6.
Csere: Comagic 2, Tibirna 4, Markovic 20/18, Popescu -. 
Vezetőedző: Cristian Achim

ASE: Vaughn 7/3, McGruder 27/6, Körtélyesi 8/6, Jones 5, Tóth 4.
Csere: Kovács Á. 2, Eilingsfeld 18/6, Medve 3/3, Baki -. 
Vezetőedző: Dzunics Braniszlav

Kipontozódott: Tóth Á. (38.)

A mérkőzés részletes statisztikája ITT.

Szubotics duplája indította a mérkőzést, majd Dillon átadásából Nicoara hintett egy trojkát a paksi gyűrűbe. A rémálomba illő honi kezdés azonban még nem ért véget, kisvártatva ugyanis Szubotics révén újabb távoli találatnak örülhetett a nagyváradi publikum (8-0). Dzunics mester kényszerült közelebb lépni a zsűriasztalhoz, majd a rövid pauza után Vaughn megszerezte az Atom első pontjait. Láthatóan megrázták magukat a vendégek, különösképp McGruder, aki gyors ütemben 9 egységet termelt, így mindössze 4 pontra zárkózott az ASE. A két amerikai mellé aztán Eilingsfeld is beszállt a pontgyártásba, így tulajdonképp a negyed végére el is olvadt a hazai fór. A hajrában jött azonban Tibirna, aki előbb büntetővonalról, majd mezőnyből sem hibázott. (21-17)

Kiélezett küzdelmet hoztak a második etap első percei is; ezúttal hazaiak a vajkezű triplagyárosa Radovan Markovics adta fel a leckét Körtélyesiéknek, akik nem illetődtek meg és a játékrész derekáig szépen tartották a különbséget. Sőt, Eilingsfeld büntetőivel egalizálni is sikerült az atomvárosiaknak. A fordítás helyett azonban román pillanatok következtek: Franklin és Nicoara kosarai egymás után potyogtak a vendégek gyűrűjébe, míg a másik oldalon hosszú kosárcsend következett. Nagyszünetre Eilingsfeld büntetői után, 11 pontos nagyváradi előnynél vonult a két alakulat. (45-34)

Hibákkal, és mindkét oldalon sok pontatlansággal indult a harmadik tíz perc, majd Denison kosarai növelték tovább, pontosan 16 egységre csapata előnyét.  Bő két perc tűzszünet következett, majd újra a kanadai center gyarapította a neve mellett álló pontok számát. Négy perc elteltével végre az ASE is betalált, Körtélyesi duplájára azonban gyorsan reagáltak a vendéglátók. Az utolsó percekre aztán némileg összeszedte magát a Dzunics-legénység: Medve és Körtélyesi trojkái mellett McGruder is bevette a hazai gyűrűt. Markovics keze azonban továbbra sem remegett meg a triplavonalon túlról, így mínusz 20 pontról várta az Atom a folytatást. (68-48)

Az utolsó negyed McGruder 2+1-et érő akciójával indult, majd Eilingsfeld süllyesztett el egymás után két hárompontost. A szárnyakat kapó Paks három perc alatt 14-2-es rohanást produkált, így a negyed derekára tulajdonképp megfeleződött a differencia.  A folytatás is édes reményekkel kecsegtetett, hiszen némi adok-kapok után Vaughn triplája hozta vissza mindössze 6 pontra a Duna-partiakat. Hosszú percek voltak még hátra, és a népes számmal kiutazó paksi publikum euforikus állapotban biztatta kedvenceit. A hazaiak azonban nem hagyták kiénekelni szájukból a sajtot, rendezték soraikat és Denison vezényletével újra elhúztak.  Hiába a heroikus feltámadás, az utolsó percekre elfogyott az ASE ereje, így minden valószínűség szerint elbúcsúzhatnak a továbbjutástól. (90-74)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus