Hatalmas győzelmet aratott az Olaj 19 pontos hátrányból

Hatalmas fordítást mutatott be a Szolnoki Olaj KK a negyedik negyed során, 37-14-es utolsó 10 percével 78-69-re nyert a magyar bajnok.

EuroCup, Első Csoportkör, 6. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 2-4) - PAOK Thessaloniki (görög, 2-4) 78-69 
(17-11, 7-25, 17-19, 37-14)

Szolnoki Olaj KK: Craft -, Vojvoda 15/3, Milosevics 13/3, Boriszov 10/6, Keller 2.
Csere: Lypovyy 6/6, Natyazhko 2, Kovács P. 10/3, Wittmann 12/9, Gregory 8.

PAOK: Hatcher 10/6, Tepics -, Vaszileiadisz 11, Markovics 8/3, Szkorcanitisz 5.
Csere: Margaritisz 8, Cohlasz 10/3, Duvnjak 7/3, Kakarudisz 3/3, Liapisz 4, Dedasz 3/3.

Négy vendégponttal indult a találkozó, de Keller a harmadik perc közepén, Vojvoda pedig az ötödik perc elején talált be, ezzel egyenlített az Olaj, ezzel a gyenge görögországi kezdés megismétlését elkerülte (4-4). Az már ekkor látható volt, hogy pontzáporos biztos nem lesz a találkozó, mindkét oldalon rengeteg volt az alaphiba. A vendégek sok üres dobást hibáztak, és talán túl sokszor próbálták meg megjátszani Big Sofót, amitől ritmustalanná is vált a támadójátékuk. Felállt védelem ellen az Olaj sem tudott mit csinálni, ami helyzet pedig volt a Szolnoknak (ziccer vagy üres tripla), azokat ők is elrontották. A 8. perc elején még mindig csak 6-7 volt az állás, aztán a szolnoki cserék rázták fel kicsit a meccset: Wittmann és Lypovyy vezetésével 17-9-re ugrottak meg, és a negyed végén is 17-11-re vezetett a magyar bajnok.

A második felvonás rémálomszerűen alakult a hazaiak számára, egy 7-0-s két perccel azonnal fordítottak a vendégek (17-18). Milosevics ideig-óráig tartotta a lelket a Szolnokban 5 szerzett pontjával (22-21), de ezúttal a görögök cserepadja került főszerepbe: Kakarudisz, Margaritisz, Cohlasz és Liapisz pontos és hatékony támadójátékot mutattak be, Szkorcanitisz két pontjával pedig egy újabb 9-0-t futott a PAOK (22-30). Natyazhko 17. percben dobott duplája nem sokat ért, mivel ez volt az utolsó szolnoki kosár a negyedben, 7 pontnál megállt Pór Péter együttese ebben a 10 percben. A vendégek Cohlasz vezetésével egy újabb 6-0-t mutattak be, a felvonásban már a harmadik közepes méretű futásukat, így nem kevesebb mint 12 ponttal vezettek a félidőben - mindezt azok után, hogy az első negyedben mintha pályán sem lettek volna (24-36).

A fordulás után sem változott semmi, a görögök nagyon magabiztosak lettek, míg az Olaj támadásban továbbra is szenvedett. Milosevics révén az első két büntetőjét megdobhatta a Szolnok, de Hatcher két triplát is szerzett ebben a szakaszban, a 25. percben Pór Péter időt kért 19 pontos hátrányban (26-45). Sikerült is megtörni a vendégek lendület, Lypovyy és Milosevics révén megkezdődött a felzárkózás, Gregory 2+1-e után pedig már csak 13 pont volt a különbség a két fél között, de ennél közelebb nem engedték az Olajt a görögök, újra elkedték termelni a pontokat, ezúttal főként büntetőkből. Kovács Péter az egész meccsen jól és hasznosan játszott, de hiába hozott egy 2+1-et, több támadást is elrontott a Szolnok közben, Markovics pedig kintről válaszolt, folyamatosan a 13-16 pont között ingázott a differencia. Milosevics büntetőivel 14 volt közte 10 perccel a vége előtt (41-55).

Jól kezdődött a negyedik negyed az Olajnak, hiszen Dedasz triplájára egy 10-0-lal válaszolt a Szolnok, jött is a vendégek időkérése a 33. perc végén (51-58). Wittmann és Boriszov révén négy pontra is felzárkózott többször is a hazai együttes, sőt, előbbi hármasával a 38. percben már három pont volt csak a differencia (61-64). 93 másodperccel a vége előtt Gregory két büntetőjével egyetlen pontra jött fel a Szolnok, majd Boriszov két egypontosával átvette a vezetést Pór Péter csapata (65-64). Wittmann és Cohlasz is egy-egy büntetőt dobtak be, Vojvoda hármasával pedig a "kellő" 4 pontos előny is meglett (69-65). Vaszileiadisz és Vojvoda 2-2 büntetője után Margaritisz sportszerűtlent, Szulisz Markopulosz vezetőedző pedig technikait kapott. Vojvoda a három büntetőből kettőt bedobott, Boriszov pedig triplával büntetett még (76-67). A végeredmény újabb büntetők után 78-69 lett, hatalmas győzelmet szerzett ezzel a Szolnok.

Ezzel a győzelmével, ráadásul a siker méretével az Olaj gyakorlatilag a továbbjutás kapujába lépett, ahol azért egy elég komoly teszt vár még rájuk - jövő héten Litvániában kell győznie a Szolnoknak ahhoz, hogy a továbblépés meglehessen (bár az ottani siker sem garantálná még a második kört, de nagyban segítené a célok elérését).

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus